negustorul de amintiri
Categorie: APH Cultural

 • Joi, 19 mai, Centrul Dramatic Mytos prezintă proiecția „Negustorul de amintiri”, un film de Cătălin Apostol.
• Se împlinesc 15 ani de la oficerea acestei producții cinematografice realizată de Televiziunea Română și Teatrul Equinox din Ploiești.
• Publicul iubitor de film are ocazia nu doar să vizioneze una dintre filmele excepționale ale regizorului, ci și să discute cu celebrul realizator.


După 15 ani, regizorii Mihai Vasile și Cătălin Apostol se reîntâlnesc pentru a readuce publicului unul dintre filmele emoționante realizate împreună: „Negustorul de amintiri”. „Au trecut 15 ani de când am făcut primul meu film de ficțiune. Au fost zile și nopți de muncă, de emoții și neliniști. Zile și nopți de momente de neuitat trăite alături de dragul meu prieten, Mihai Vasile, cel care în prima mea tinerețe a fost pentru mine omul providențial. “Negustorul de amintri”, după 15 ani, va avea proiecție în sala Centrului Dramatic Mythos”, scrie Cătălin Apostol pe pagina sa dintr-o rețea de socializare.
Realizator la Televiziunea Română (TVR1), autor al peste 100 de documentare și reportaje sociale, unele dintre ele premiate la prestigioase festivaluri naționale și internaționale, regizorul Cătălin Apostol este prezent deseori în viața culturală a Ploieștiului. Revine mereu alături de prietenii dragi din teatru, film, artă plastică și literatură cu proiecte inedite, iar filmele sale ating, întotdeauna, sufletul privitorului, dar și recorduri de audiență la televiziunea națională.
Dintre cele mai cunoscute realizări ale sale este filmul „Umilință”, în care au jucat actori de renume ca Șerban Ionescu, Mitică Popescu, Valentin Teodosiu, Magda Catone, Ecaterina Nazare. De asemena, Cătălin Apostol a realizat, după fiecare ediție a Taberei Internaționale de Sculptură Monumentală din Ploiești, câte un reportaj în care a promovat arta și a conectat publicul cu sculptori și alți artiști creatori de frumos.
„Negustorul de amintiri” este debutul lui Cătălin Apostol în film, iar Mihai Vasile, atunci regizor al Teatrului Equinox, actual Centrul Dramatic Mytos, a jucat rolul principal.
Cu siguranță, întâlnirea va fi la fel de tulburătoare ca și proiecția, iar iubitorii filmului sunt așteptați joi, la ora 18.00, la sedul Centrului Dramatic Mytos, de la Palatul Culturii.

CITEȘTE ȘI: ARHEOLOGIE. Amfore antice, descoperite de soldații ucraineni care săpau tranșee în Odesa

Back To Top