Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

recitalLiviu Prunaru
Categorie: APH Cultural

 

• Vineri seara, de la ora 19.00, violonistul Liviu Prunaru și pianistul Mihai Ungureanu ne invită la un recital cameral excepțional.
• Beethoven și Brahms fac parte din programul muzical al acestui final de săptămână.

Violonistul Liviu Prunaru și pianistul Mihai Ungureanu ne așteaptă, în această seară, la un recital cameral de excepție. De la ora 19.00, în sala „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, vor răsuna Sonata pentru vioară și pian nr 10 în Sol major op. 96, L.v. Beethoven și Sonata pentru vioară și pian nr. 2 în La major, op. 100, de J. Brahms.

Liviu Prunaru s-a născut în Craiova și a început să studieze vioara la vârsta de șase ani cu profesorul Oprișan. Apoi, a plecat în Elveția, la Academia Internațională de Muzică Menuhin din Gstaad, pentru a studia cu Lordul Yehudi Menuhin și Alberto Lysyin în 1990. A terminat studiile de vioară la New York, cu Dorothy De Lay și Itzhak Perlman.

CITEȘTE ȘI: Ploiești JAZZ Trio în fața elevilor de Colegiul „Mihai Viteazul”

A câştigat numeroase premii prestigioase și recunoaștere internațională: Medalia de aur la Dong-A Internaţional Violin Competition Korea în 1997, Medalia de Argint la Indianapolis International Violin Competition, SUA, în 1998, Premiul 2 la „Grand Prix Concours Reine Elisabeth”, Bruxelles, în 1993, Medalia de Aur la „International Violin Competition Lipizer”, Italia, în 1991, Medalia de Aur la „R. Molinari International Competition”, Elveția, premiul 1 la „Nakamichi Wieniawski Violin Concerto Competition “, premiul 1 la „Julliard Mendelssohn Competition”.

Liviu Prunaru şi-a început cariera cu Orchestra Simfonică Juilliard la Alice Tully Hall în Lincoln Center, iar de atunci el a cântat cu orchestre renumite din lume, cum ar fi Orchestra Simfonică din Londra, Orchestre de Chambre de Lausanne și Royal Concertgebouw Orchestra.

El a fost invitat în calitate de solist şi muzician de cameră în centrele de muzică din întreaga lume și susţine în mod regulat masterclass-uri în Statele Unite ale Americii, Olanda, România, Taiwan, Coreea etc.
Liviu Prunaru a înregistrat mai multe CD-uri ca solist.

Liviu Prunaru cântă pe o vioară Stradivarius oferită de Royal Concertgebouw Orchestra. Din 2006, el este prim-concertmaestru al acestei orchestre de renume din Amsterdam.

Pianistul Mihai Ungureanu a debutat la 16 ani cu Concertul nr.1 de Franz Liszt pe scena Filarmonicii craiovene. Dupa absolvirea Liceului de Artă din Craiova, studiază la Academia de Muzică din București cu Dan Grigore si Ioana Minei.

Din 1981 susține o intensă activitate concertistică împreună cu toate orchestrele simfonice din țară. Ca solist, interpret de muzică de cameră, a concertat în toata Europa, America de Nord și de Sud, fosta URSS și Asia.

Este laureat al mai multor competiții naționale, iar în 1986 a primit Premiului Criticii Muzicale din România.
Pianistul are un repertoriu cuprinzător, atât în genul concertant, cât și în cel cameral – piese, sonate pentru pian, sonate, trio, cvartete, cvintete cu pian.

CITEȘTE ȘI: Spectacole de la Odeon, Bulandra și Nottara, în programul noii ediții a Festivalului de Teatru “Toma Caragiu”

Mihai Ungureanu a realizat valoroase înregistrări discografice: la Electrecord București – George Enescu – Sonata a 3-a „În caracter popular românesc” împreună cu violonista Luminitza Petre, la casele de discuri Edipan – Italia, Gallo V.D. – Elveția, Bella Musica –Freiburg Germania, Hastedt –WDR 3 – CD Portret Pascal Bentoiu cu violonista Jenny Abel, Nordwestdeutsche Philharmonie și altele.

În anul 2004 a participat la editarea CD-ului cu muzica românească de Pascal Bentoiu la Köln cu West Deutscher Rundfunk sub bagheta lui Horia Andreescu, interpretând Concertul nr. 2 pentru pian și Sonata pentru vioară și pian. În același an a efectuat un turneu în mai multe orașe din sudul Japoniei, susținând recitaluri de muzică de cameră și de pian.
De-a lungul carierei sale, Mihai Ungureanu a coordonat cursuri de măiestrie în USA, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Italia, Franța, Germania, Grecia, Republica Moldova, Japonia (Kyoto, Hiroshima) fiind frecvent invitat să participe în juriile unor concursuri internaționale precum Viotti-Valsesia, Citta di Cantú-Como, Franz Schubert – Italia.

La Baden-Baden, cu prilejul comemorării a 50 de ani de la disparitia marelui dirijor si compozitor Wilhelm Furtwängler, Mihai Ungureanu i-a interpretat Sonata Nr.1 pentru vioară și pian într-un concert transmis în direct de Radio Stuttgart.

Biletele, în valoare de 30 lei (întreg), 20 lei (pensionari), 10 lei (elevi/studenți) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii și online AICI.

Biletele virtuale, pentru vizionarea on-line a evenimentului, sunt disponibile AICI

Detalii și rezervări la numărul de telefon +40 726 203 744.

CITEȘTE ȘI: PREMIERĂ VIDEO APH. Totul despre Ploiești Jazz Festival! Vlad Mateescu, director Filarmonica Paul Constantinescu

 

Back To Top