Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Radu Theodoru
Categorie: APH Cultural

 

• Momente istorice, ieri, la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, acolo unde, generalul aviator Radu Theodoru a stat de vorbă cu ploieștenii, la încheierea evenimentului expozițional „Acei oameni frumoși și mașinile lor zburătoare”.
• Sala Coloanelor s-a dovedit, în această săptămână, neîncăpătoare pentru miile de copii și adulți care au vizitat standurile cu machete și expozițiile foto dedicate aviației.
• Evenimentul a fost menit să îi atragă pe tineri într-o carieră aviatică, dar și să faciliteze comunicarea publicului cu oameni de mare valoare ai domeniului militar.

O zi am putea spune istorică, ieri, la Palatul Culturii, acolo unde s-a încheiat Săptămâna Aviației la Ploiești. Invitatul evenimentului a fost generalul aviator Radu Theodoru, veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, scriitor, publicist și istoric. La cei 98 de ani ai săi, generalul a povestit publicului, timp de peste o oră, întâmplări și experiențe pe care le-a avut de-a lungul carierei sale și s-a bucurat de un dialog cu participanții, despre Ploiești și personalități care au influențat istoria românilor.

„Aici și acum se întâmplă un moment din istoria aviației. Adică aveți aici un ultim mohican al aviației de vânătoare clasice, alături de aviatori ai aviației contemporane și viitori aviatori. Nu știu dacă se va mai repeta”, a început Radu Theodoru discursul.

Cum vede generalul Ploieștiul, cum a fost percepută armata română în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial, cum a afectat corupția soarta românilor în război, ce a însemnat o carieră militară și câtă pregătire este necesară pentru un aviator sunt doar câteva dintre subiectele abordate la întâlnirea istorică de ieri, cu ploieștenii.

VEZI AICI VIDEO INTREGRAL APH GENERALUL AVIATOR RADU THEODORU LA PLOIEȘTI

Gen. Radu Theodoru este ultimul veteran din aviația militară care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, iar momentele pe care le-a oferit publicului au demonstrat încă o dată experiența de o viață, dar și o înțelegere excepțională a evenimentelor istorice pe care le-a trăit.

Un alt moment emoționant a fost prezența sublocotenentului Marius Apostol, veteran rănit în misiunile de luptă din Afganistan și cel care a pus bazele Asociației Militarilor Veterani și Militarilor cu Dizabilități, singura organizație din țară care are ca scop protecția și ajutorarea militarilor români afectați în teatrele de operațiuni și a familiilor acestora.

VEZI AICI VIDEO LINK APH ÎNCHIDEREA SĂPTĂMÂNII AVIAȚIEI LA PLOIEȘTI

Evenimentul expozițional a atras, în această săptămână, mii de elevi dar și adulți dornici să vadă sutele de machete expuse la standurile instituțiilor aviatice, fotografii ale piloților care au făcut performanță în aviația militară și civilă românească și costume de aviație. Cea mai spectaculoasă dintre atracțiile evenimentului „Acei oameni frumoși și mașinile lor zburătoare” a fost macheta avionului Vlaicu 3, la scară de 1/1, realizată de comandorul Gheorghe Coman.

CITEȘTE ȘI: „Acei oameni minunați și mașinile lor zburătoare”: Ce a văzut Dumitru Prunariu la expoziția de la Palatul Culturii

Evenimentul expozițional, dar și întâlnirile din această săptămână cu personalități ale aviației române, ca gen. lt. (Rez.) Dumitru Prunariu, comandorul Gheorghe Coman, scriitorul gen. aviator Radu Theodoru, sunt datorate Asociației „Suntem România!”, organizație reprezentată de Alex Stoian. La eveniment au participat numeroase organizații și instituții aviatice: Muzeul Aviației Moldovei – ARPIA Tecuci, Aeroclubul României, Școala Superioară de Aviație, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu”, Asociația Aeronautică Română, Regional Air Service Tuzla, Centrul Militar Județean Prahova, AMVVD - Asociația Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, ARPIA – Asociația Română pentru Propaganda Aviației filiala Prahova si București- Otopeni și multe altele.

CITEȘTE ȘI: Spectacole de la Odeon, Bulandra și Nottara, în programul noii ediții a Festivalului de Teatru “Toma Caragiu”

Back To Top