Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

toma caragiu
Categorie: APH Cultural

 

• Festivalul Internațional de Teatru „Toma Caragiu” Ploiești continuă, astăzi, cu alte două spectacole sold out.
• „Julieta fără Romeo” aduce în atenție tiparul feminin în societate, rolurile de gen și statutul femeii.
• „Vițelul de aur” este o comedie cu dimensiuni tragice, a cărei erou duce unica și dramatica vină de a se fi născut în țara greșită.

Festivalul Internațional de Teatru „Toma Caragiu” își desfășoară cea de-a 12-a ediție cu tot mai multe spectacole sold out. Și în această seară, biletele pentru cele două piese au fost epuizate, publicul ploieștean arătând că interesul pentru teatru este foarte mare, iar minunata ocazie de a vedea reprezentații ale teatrelor din țară pe scenele din Ploiești umple sările de spectacol.

Spectacolul „Julieta fără Romeo” - ora 18.30, sala Teatrului de Animație Imaginario

O producție a Teatrului Odeon București, „Julieta fără Romeo”, de Bogdan Theodor Olteanu și Alex Mircioi, în regia artistică a lui Bogdan Theodor Olteanu, este o versiune modernă a raporturilor dintre mamă, fiică și doică, a opozițiilor dintre datoria față de familie și aspirațiile individuale.

JULIETA FARA ROMEO

Trei actrițe: Ioana Bugarin (Julieta), Elvira Deatcu (Marta), Ruxandra Maniu (Sonia), aduc în prezent una dintre cele mai cunoscute piese de teatru din lume. Pornind de la „Romeo și Julieta”, a lui William Shakespeare, spectacolul readuce în atenție tiparul feminin în societate, rolurile de gen și statutul femeii, și investighează psihologic și emoțional cele trei personaje feminine (Julieta, mama ei, Lady Capulet, și doica), pe care le reimaginează în lumea contemporană, cu mentalități, identități și probleme actuale.

URMĂREȘTE ȘI: Totul despre Festivalul de Teatru! Directorul Teatrului Toma Caragiu, Mihaela Rus, la Actualitatea LIVE

Piesa „Vițelul de aur” - ora 19.00, sala Teatrului „Toma Caragiu”

„Vițelul de aur”, de Ilf și Petrov, în traducerea și adaptarea lui Eugen Gyerman și regia artistică Radu Iacoban, este o producție a Teatrului „Maria Filotti” Brăila. Piesa ne spune istoria și trăirile lui Ostav Bender, eroul naiv și inadaptat care percepe ca inacceptabilă schimbarea din țara sa, Rusia ce se descotorosește de țarism, spiritualitate, idealuri deșarte și îmbrăca hainele ponosite și practice ale comunismului.

VITELUL DE AUR

„Avem de-a face cu o aventură inițiată de un individ ale cărui idealuri se sparg de orizontul arid și inexpugnabil al unei societăți care devine pe nesimțite din ce în ce mai docilă și îndobitocită. Adică, mai simplu, o comedie cu dimensiuni tragice”, spune Radu Iacoban, regizorul spectacolului.

Îi vedem în spectacol pe Nicholas Caţianis (Ostap Bender), Ciprian Braşoveanu (Koreiko), Liviu Pintileasa (Panikovski), Vlad Volf (Balaganov), Narcisa Novac (Varvara şi altele), Ciprian Chiricheş (Lohankin de origine maghiară şi alţii), Adrian Ştefan (Ptiburdukov şi alţii).

Producția a fost nominalizată la Gala UNITER pentru anul teatral 2021, pentru Cea mai bună regie: Radu Iacoban și este recomandată persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

Grăbiți-vă să prindeți biletele pentru spectacolele viitoare la Agenția Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești.

Foto: Adrian Bulboacă

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU TOMA CARAGIU

Back To Top