Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Filarmonica alphorn inregrala Ceaikovski
Categorie: APH Cultural

 

• Concertul din această săptămână, de la Filarmonica Ploiești, ne va oferi ocazia să ascultăm alphorn-ul, un instrument tradițional elvețian, care va deschide seara muzicală cu „The Great Horn of Helm”, de G. D'Aquila, dar pe care l-a abordat și Mozart.
• Integrala Ceaikovski va continua cu cel de-al cincilea concert în care ne delectăm cu Variațiunile „Rococo” ale marelui compozitor.

Joi, 2 februarie, de la ora 19.00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Radu Postăvaru.

Seara va fi deschisă de „The Great Horn of Helm”, de G. D'Aquila, când solistul Carlo Torlontano va aduce pe scena sălii „Ion Baciu” alphorn-ul (sau alpenhorn-ul), un instrument tradițional elvețian. Leopold Mozart a compus o serie de lucrări care implică instrumente mai puţin întâlnite într-o orchestră. A avut prilejul să asculte un alphorn şi, impresionat de măreţia instrumentului, a hotărât să-l includă ca solist în „Sinfonia Pastorella” în Sol major. Această lucrare este prima piesă de muzică clasică dedicată alphorn-ului. De asemenea, vom asculta și Simfonia nr. 2 în Si bemol major, semnată tot de Mozart.

 CITEȘTE ȘI: „ENERGII CREATOARE”: O VIBRAȚIE ARTISTICĂ PLINĂ DE CULOARE ȘI VITALITATE

Acum mulţi ani, am călătorit în Alpi şi am zărit un alphorn într-un mic magazin din munţi. Am încercat să cânt la el şi a fost… dragoste la prima vedere! Din primul minut m-am îndrăgostit de sonoritatea lui. În special am fost fascinat de puritatea sunetului şi am avut sentimentul că ţin un instrument viu în mâini. Simt vibraţiile lemnului, un sentiment pe care alte instrumente nu mi-l dau. De atunci am decis să introduc acest instrument în sălile de concert, instrument care este cunoscut mai mult pentru a trimite semnale de-a lungul văilor Alpilor.

Majoritatea timpului meu o dedic promovării alphorn-ului, tradiţiilor şi repertoriului legat de acesta. Intenţia mea, pe care îmi place s-o numesc „misiunea mea”, este să duc alphorn-ul în jurul lumii astfel încât oamenii să se bucure împreună cu mine de melodicitatea acestui instrument neobişnuit. Cântând la alphorn, simt, de asemenea, o stare de pace şi linişte. Şi pentru aceasta îl iubesc!”, afirma Carlo Torlontano.

Filarmonica joi 2 febr

Cel de-al cincilea concert din Integrala Ceaikovski, evenimentul de joi cuprinde și Variațiunile „Rococo” op 33 pentru violoncel și orchestră, ale marelui compozitor. De această dată, solist va fi violoncelistul Filip Papa.

Biletele, în valoare de 50 lei (întreg), 30 lei (pensionari) și 20 lei (elevi-studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii sau online, de AICI
Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de AICI
Detalii si rezervări: 0726203744.

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO DE CE NE-A PLĂCUT EXPOZIȚIA „PETROLUL – SIMBOL AL SPORTULUI PRAHOVEAN”

Back To Top