Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Exploratoarea Uca Marinescu expoziție Chemarea în jurul lumii
Categorie: APH Cultural

 

• Marți, la Muzeul de Științele Naturii, exploratoarea Uca Marinescu a prezentat publicului o parte din cele mai faimoase aventuri ale ei: atingerea polilor, expedițiile în Bhutan, Peru, Mongolia și multe alte.
• La 83 de ani, Uca Marinescu este un spirit plin de energie, care ne povestește despre „chemarea” sa spre explorare și ne sfătuiește să nu ne oprim niciodată din visurile noastre, oricât de departe ne-ar duce.

Cu entuziasm și zâmbete, exploratoarea Uca Marinescu a adus în fața publicului ploieștean fotografii, amintiri și o mulțime de povești interesante, argumentate în imaginile expoziției și menite să reaprinde scâteia de a cunoaște atât a celor tineri, cât și a adulților care i-au însoțit.

VIDEO VERNISAJUL EXPOZIȚIEI „CHEMAREA ÎN JURUL LUMII” DE UCA MARINESCU

Pentru Uca Marinescu, cea mai importantă revelație a constituit-o universul uman. Este o căutătoare neobosită și meticuloasă a matrixului spiritual de pe cele cinci continente, a simbolurilor și arhetipurilor culturale ale civilizațiilor, din Antarctica până în Papua-Noua Guinee, de la Polul Sud până în Africa și Nepal, din India și Tibet până în Europa, din America de Nord până în America de Sud și din Alaska până în Mongolia, Siberia și Polul Nord.

CITEȘTE ȘI: ROBERTO BURLACU, PRAHOVEANUL ȘEF DE PROMOȚIE, ÎN ACEASTĂ PRIMĂVARĂ, ÎN ȘCOLILE DE AGENȚI DE POLIȚIE

Fascinată de natură, dar și rădăcinile civilizațiilor, Uca Marinescu recunoaște că a fost atrasă de China, Bhutan, Valea Hunza, Mongolia și Insula Paștelui. Exploratoarea are o personalitate puternică, dar și un simț al umorului menit să transforme orice dialog într-o aventură. Ea ne-a împărtășit din experiențele ei, cu recunoștință și credință.

VIDEO APH:

Îi puteți vedea fotografiile și o mică parte din obiectele pe care le-a adus din expozițiile sale, la expoziția „Chemarea în jurul lumii”, deschisă gratuit la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, de la Palatul Culturii.

GALERIE FOTO

Uca Marinescu in expediție

schelet de la polul nord magnetic expediție de Uca Marinescu

Valea Hunza

expediție în Bhutan

obiecte din diferite colțuri ale lumii

 

Despre aventurile și expedițiile exploratoarei Uca Marinescu

Uca Marinescu a vizitat prima dată China în 1990, când a străbătut țara de la este la vest, apoi ajunge în Tibet pentru a cunoaște cultura și zona. Au urmat expediții în Rusia, India, Nepal, Sikkim. În 1996, traversează Canada de la est la vest și vizitează Alpii Dolomiți, Pirineii, Munții Scoției și Munții Caucaz.

În 1997-1998, traversează Patagonia și Țara de Foc și atinge Antarctica, fiind prima româncă ajunsă în cea mai rece regiune a lumii. La întoarcere, vizitează vechile vestigii din Chile, Bolivia, Ecuador și Rapa Nui sau Insula Paștelui.
În 1999, traversează singură Africa de la sud la nord, străbătând 11 țări. În Tanzania, urcă pe cel mai înalt vârf al continentului, Kilimandjaro.

 CITEȘTE ȘI: UCA MARINESCU, PRIMA FEMEIE DIN LUME CARE A ATINS, ÎN ACELAŞI AN, CEI DOI POLI GEOGRAFICI, VINE LA PLOIEȘTI

În 2000, parcurge vechile drumuri maritime europene în căutarea urmelor lăsate de vikingi, într-o expediție solitară. În același an, este decorată de către președintele României, cu Ordinul Național „Pentru merit” în grad de Cavaler.
În 2001, ajunge la Polul Nord geografic pe schiuri, iar în același an, în ajunul Crăciunului, atinge Polul Sud geografic, o nouă premieră în România, care îi atrage recunoașterea și pentru care este recompensată cu decorația Ordinul Național „Pentru merit” în grad de ofițer.

În 2003, primește titlul de Femeia anului și Titlul de Maestru emerit al Sportului pentru rezultate sportive de excepție și recorduri mondiale. În același an, explorează Australia – Oceania și urcă pe cele mai înalte vârfuri ale continentului.

În anii următori, explorează zonele polare, Alaska și cunoaște viața populațiilor native, ajunge în Mongolia, cunoaște vestigiile din Irlanda, vizitează Tunisia și Marocul, revine în America de Sud, iar în 2007 ajunge în zona Polului Nord magnetic. În același an, primește titlul de Celebritate a României. În decembrie 2008 atinge Polul Sud magnetic.

Expedițiile sale continuă în Bhutan, pe Drumul Sării și al Mătăsii, ajunge în Himalaya, din nou Antarctica, apoi, în 2016, revine în Himalaya și este fascinată de Valea Hunza. În 2017, urcă cel mai longevin munte din lume, Roraima Tepui, la granița nordică dintre Brazilia și Venezuela.

Cu siguranță, „chemarea” exploratoarei nu tace aici, iar Uca Marinescu este și astăzi la fel de însuflețită să se lanseze într-o nouă aventură a cunoașterii.

CITEȘTE ȘI: O ICOANĂ DE LA IERUSALIM, UNICAT ÎN ROMÂNIA, VECHE DE PESTE 200 DE ANI, SE AFLĂ LA PLOIEȘTI (GALERIE FOTO)

Back To Top