Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ziua porților deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi
Categorie: APH Cultural

 

• Joi, 27 iulie, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizează Ziua porților deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi – ediţia a XII-a.
• Iubitorii de istorie și arheologie pot afla direct de la specialiști, la fața locului, istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.

Joi, 27 iulie, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române organizează Ziua porților deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi – ediţia a XII-a. Iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi, situată la aproximativ 8 km vest de municipiul Ploiești, pe partea dreaptă a șoselei Ploiești - Târgșor, județul Prahova, pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.

 CITEȘTE ȘI: REPREZENTANȚII CASTELULUI CANTACUZINO NU SUNT DE ACORD CU PROIECTUL AUTOSTRĂZII PLOIEȘTI - BRAȘOV

Cercetarea arheologică în perimetrul actual al rezervaţiei a fost demarată în anul 1956. Săpăturile arheologice, efectuate în vara anului 1956 pe teritoriul fostului târg medieval de la Târgşor, au fost planificate de Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române şi realizate cu fondurile Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova (atunci Muzeul de Istorie al Regiunii Ploiești).

Colaborarea de peste 60 de ani dintre cele două instituţii a generat acumularea unei cantități importante de informații şi artefacte, contribuind la rescrierea istoriei locului. Cercetările arheologice întreprinse pe malurile pârâului Leaota au scos la lumină urme de locuire ce definesc toate epocile din paleoliticul superior şi până în secolul al XIX-lea.

Această ediţie se va desfăşura în intervalul orar 11.00 – 16.00 şi cuprinde omagierea arheologilor Gheorghe Diaconu și Dan Lichiardopol, urmată de vizitarea expoziției de sit „Târgșor – un sit milenar” care prezintă istoricul cercetărilor și monumentelor arheologice identificate și cercetate la Târgșoru Vechi, explică dr. Bogdan Ciupercă, șeful Biroului Arheologie al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Ziua Porților Deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi afiș

CITEȘTE ȘI: „LIBERTATE”, DE TUDOR GIURGIU, LA SARAJEVO FILM FESTIVAL FOTO&VIDEO

Back To Top