Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cărți turneul de titluri noi Ploiești
Categorie: APH Cultural

 

• O serie de evenimente relaxante sunt anunțate de Nemira și n’autor, prin care editurile promovează două titluri noi de non-ficțiune românească.
• Turneul de prezentare cuprinde Iași, Chișinău, București, Ploiești, Brașov, Cluj și Timișoara.

Nemira invită publicul larg la o serie de evenimente pentru a marca lansarea primelor două titluri de non-ficțiune din imprintul n’autor.
Evenimentele au loc la librăriile Cărturești, în Iași, Chișinău, București, Ploiești, Brașov, Cluj și Timișoara, în perioada 18 – 28 septembrie.

Săptămâna trecută, Grupul Editorial Nemira anunța că n’autor a devenit primul imprint dedicat în exclusivitate scriitorilor români, un moment important pentru piața de carte autohtonă. Acest lucru înseamnă că n’autor, brand lansat de peste 5 ani, cuprinde acum două colecții: ficțiune și non-ficțiune.

Pentru a marca această nouă colecție de non-ficțiune, n’autor iese în stradă să prezinte publicului două titluri noi, deja aclamate de comunitatea digitală: „Fără instrucțiuni de folosire”, de Ioana Burtea, și „Despre memoriile femeii și alți dragon”, de Raluca Nagy.

 CITEȘTE ȘI: „DUPĂ BLOCURI - TEATRU ÎN CARTIERE": SPECTACOLE GRATUITE ÎN PLOIEȘTI

Turneul de prezentare a primelor două cărți de non-ficțiune marca n’autor are premiera la Iași, pe 18 septembrie, când Ioana Burtea și Raluca Nagy vor dialoga pe marginea volumelor lor, dar și în legătură cu misiunea și viziunea scriitorilor români contemporani, iar discuția va fi moderată de Eli Bădică, coordonatoarea imprintului n’autor. Nu vor lipsi momentele de lectură, dar și cele artistice, și o sesiune de Q&A, totul într-un cadru plăcut, laissez-faire.

Cele două scriitoare, alături de Eli Bădică, vor continua turneul în același format până pe 28 septembrie. Pe 19 septembrie, turneul ajunge la Chișinău, pe 22 septembrie, în bucurești, apoi, iubitorii cărților românești și cei care sunt interesați să le descopere sunt invitați pe 25 septembrie la Ploiești (terasa Fundației pentru Tineret Ploiești, cu sprijinul Cărturești Ploiești), după care autoarele se vor întâlni cu publicul, pe 26 septembrie, la Brașov, pe 27 septembrie la Timișoara și pe 28 septembrie la Cluj.

Despre scriitoare, cărți și titluri noi

Ioana Burtea (n. 1988) a terminat Jurnalismul în Marea Britanie. Lucrează de 15 ani în presă, dintre care peste 7 ani la DoR (Decât o Revistă). A scris despre subiecte sociale și politice, dar și de ordine publică, respectiv de justiție. Materialele ei despre justiție au fost nominalizate de două ori în cadrul Premiilor Superscrieri, în 2018 și 2019.
În 2021, a câștigat Premiul I la Premiile Superscrieri, categoria Portret, pentru eseul Vorbesc. Ca să nu știu doar eu. „ Fără instrucțiuni de folosire” este volumul ei de debut.

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective.
Un cal într-o mare de lebede (Editura Nemira, 2018), primul său roman, a obţinut premiile pentru debut „Sofia Nădejde“ şi „Observator cultural“ și a fost nominalizat la Festival du Premier Roman de Chambéry, Franța.
Cea de-a doua carte, Teo de la 16 la 18 (Editura Nemira, 2021), a fost nominalizată la Premiile „Sofia Nădejde“ (2021), la Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași“ (2022), la Premiile „Observator cultural“ (2022) și Premiul Leibniz pentru Proză (2022). De asemenea, a fost finalista din partea României la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2022. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia carte a scriitoarei, prima de non-ficțiune creativă. 

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: BRONZ PENTRU SABINA ENACHE, SPORTIVA CSM PLOIEȘTI, LA CAMPIONATELE BALCANICE DE GIMNASTICĂ RITMICĂ. SPORTIVA CONCUREAZĂ, ASTĂZI, ÎN TOATE FINALELE

Back To Top