Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Târgul artizanilor castelul Iulia Hașdeu
Categorie: APH Cultural

• Castelul „Julia Hasdeu” care adăpostește din 1965 Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu” este gazda primului eveniment dedicat patrimoniului cultural, în context european, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.
• Sâmbătă 16 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 va fi deschis primul târg dedicat artizanilor locali și regionali.

Artizani din Câmpina, Telega, Mislea, Provița de Jos, Breaza, Coșerele, dar și invitați din Pitești și București vor veni la Câmpina în curtea Castelului „Julia Hasdeu”, obiectiv de patrimoniu cultural, unde își vor prezenta meșteșugurile, talentul, dragostea pentru tradiție și lucrul făcut cu dragoste și din dragoste pentru frumos și pentru oameni.

Vizitatorii pot afla secretele cusăturilor tradiționale din zona văii superioare a Prahovei, cum se confecționează o târnă din nuiele, cum se lucrează la războiul de țesut, cum se cioplește în lemn sau cum se prelucrează metalul dur până ajunge o bucurie în miniatură sau o bijuterie unicat, cum sunt pictate icoanele pe sticlă sau vasele de porțelan, cum se transformă lutul în amintirile unei zile de vară sau cum poveștile ceramicii rămân sădite în culorile pictate.
Parfumul lumânărilor plămădite cu grijă se va împleti cu aroma săpunurilor artizanale sau cu miniaturile meșterite cu drag de minunații artizani locali.
Toate se vor împleti cu magia plantelor culese cu grijă de prietenii pădurilor și de făcătorii magiunului de casă făcut după o rețetă de la bunica, pus în borcane cu etichete ticluite la ceas de seară târzie. Nu vor lipsi nici vinul și prăjiturile.

 CITEȘTE ȘI: FILARMONICA PLOIEȘTI PREGĂTEȘTE UN WEEKEND DE MUZICĂ CLASICĂ

Târgul de artă și meșteșuguri tradiționale își propune să fie un loc de întâlnire al artizanilor locali și regionali, de promovare a talentului și meșteșugurilor păstrate sau învățate de la părinți sau bunici, un loc de socializare, de cunoaștere a patrimoniului cultural al zonei și de găsirea unor căi comune de dezvoltare a proiectelor viitoare dar și de atragerea copiilor și tinerilor către artă, patrimoniu, tradiții și meșteșuguri mai puțin știute.

Intrarea va fi liberă (de la ora 9.00 la 17.00) atât pentru vizitatori cât și pentru participanți, atât la Târgul de artă tradițională, cât și în Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu”, unde ghizi cu experiență vor spune povestea familiei Hasdeu și a Castelului.

Micii vizitatori vor fi încurajați să deseneze, la fața locului, Castelul „Julia Hasdeu”. Fiecare artist va primi un premiu surpriză.

Tot sâmbătă, 16 septembrie, toate „declarațiile de dragoste” (pentru obiectivul de patrimoniu cultural care este Castelul „Julia Hasdeu”) transformate în desene, acuarele, picturi sau grafică trimise până joi 14 septembrie 2023, ora 16.00, vor fi de asemenea premiate, iar micii și marii artiști sunt așteptați să își ridice premiile de la sediul din B-dul Carol I nr 199, Câmpina.

Alături de artizanii prezenți, din oră în oră, începând cu ora 11.00, pe mica scenă improvizată, tot în curtea Castelului „Julia Hasdeu” vor cânta, juca, chiuii și înveseli publicul spectator grupuri folclorice din județul Prahova, precum și mici artiști, prieteni ai Muzeului Memorial „B.P Hasdeu”.

Târgul dedicat artizanilor locali și regionali face parte din Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor. 

targul artizanilor la Hasdeu afiș

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO EXPOZIȚIE FASCINANTĂ LA PALATUL CULTURII: „CURCUBEUL SUBACVATIC – RECIFUL CORALIER”

Back To Top