Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

gala tinerilor pianiști Filarmonica Ploiești
Categorie: APH Cultural

 

• Gala Tinerilor Pianiști, la care participă muzicieni și viitori cei mai buni pianiști ai lumii, se desfășoară marți, 31 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu”.
• Alături de Orchestra Simfonică sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan, se vor afla Ioana Andreescu, David Petre, Remus Șarpe și Bogdan Miu.

Elevă în clasa a IX-a, Ioana Cristiana Andreescu a studiat pianul în primii ani sub îndrumarea prof. Marilena Cochinescu, în prezent lucrând cu prof. Anca Borcea. A participat la numeroase competiții din țară și străinătate precum Concursul Internațional de Pian „Grotrian-Steinweg“ din Braunschweig – Germania (premiul III), Concursul de pian Smederevo – Serbia (premiul I), Concursul Internațional „Clara Schumann” – Belgia (premiul II), Concursul Internațional „Pro Piano” – România (premiul I), Concursul de muzică românească Pro Piano (marele premiu), Concursul International „Frederic Chopin” – Bacău (premiul I), Concursul „Ambasadori culturali” – Ploiești, (premiul I), International Piano Competition Great Piano Masters, Rudolf Kehrer (premiul I), Franz Liszt Center International Piano Competition (premiul I), „Wonder Keys” Piano Competition – Köln (premiul I). A colaborat cu orchestrele simfonice Stadthalle Gilform (Germania), Filarmonica Serghei Lunchevici (Chișinău) și Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești (România).
De asemenea participă la cursurile de măiestrie organizate de pianistul Iulian Arcadi Trofin și susține nenumărate recitaluri în orașe din Belgia, Germania, România.
Marți, Ioana va reveni pe scena Filarmonicii, interpretând Concertul în Re major, Hob. XVIII: 11, pentru pian și orchestră de Joseph Haydn.

David Costin Petre (clasa a XI-a), solistul Concertului nr. 1 în Do major, op. 15, pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, studiază pianul cu prof. Anca Borcea și prof. Mircea Ițcuș, fiind un participant constant la cursurile pianistului Iulian Arcadie Trofin. În primii ani a avut-o alături de el pe prof. Marilena Cochinescu, alături de care și-a dezvoltat pasiunea pentru pian, muncă recompensată cu nenumărate premii nationale și internaționale. Pe David l-ați auzit și în stagiunea trecută, cu Concertul nr. 8 KV 246 de W. A. Mozart într-o interpretare impecabilă.

 CITEȘTE ȘI: FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ PENTRU TINERI „PLOIEȘTI MUSIC FESTIVAL” ÎȘI DESCHIDE PORȚILE VINERI, 3 NOIEMBRIE

Cel de al treilea interpret al serii, Remus Șarpe, elev în clasa a XII-a, are o colaborare frumoasă cu prof. Diana Icațoiu de mai bine de 11 ani, cea care l-a îndrumat și ajutat să obțină cele mai deosebite rezultate la olimpiade și concursuri naționale și internaționale. Tânărul pianist se pregătește în paralel cu pianiștii Oana și Boldizsar Csiky (Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj) și a participat la cursuri de măiestrie susținute de binecunoscuții Josu de Solaun și Vlad Dimulescu. Remus se află la a doua experiență pe scena Filarmonicii, în anul 2022 interpretând Concertul nr. 1 în sol minor de F. Mendelssohn. Pentru marți seară, a pregătit Concertul nr. 3 în do minor, op. 37, pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven.

Cel mai tânăr interpret al serii este Bogdan Marius Miu, elev al prof. Ileana Brașov. Deși este numai în clasa a VI-a, el dă dovadă de un potențial muzical remarcabil, dovada fiind sunetul său cald și ușurința cu care abordează fiecare lucrare. A participat la concursuri din țară și din străinătate, cele mai importante rezultate fiind premiul I special la Concursul „Tehnica pianistică”, premiul I și premiul special pentru interpretarea unei piese clasice la Concursul Internațional „Tinere Talente”, premiul I la Concursul „Ada Ulubeanu”, premiul I la Online Competition SonoSofia, premiul I la Concursul „W. A. Mozart” Târgoviște, premiul II la International Competition „Frederic Chopin”, premiul III la International Competition „Franz Liszt”, premiul I la Golden Piano Talents Macedonia, premiul II la Concursul „George Georgescu de la Tulcea. De asemenea a colaborat cu orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești și cu cea a Filarmonicii din Pitești, experiențe prin care a demonstrat ce poți face cu multă muncă, ambiție și dragoste pentru un instrument. De data aceasta va interpreta F. Mendelssohn - Capriccio brillant în si minor, op. 22, pentru pian și orchestră.

Alături de acești copii extraordinari, va urca pe scenă maestrul Ovidiu Bălan, „dirijorul tinerilor muzicieni”, cel care a ajutat și ghidat generații întregi de elevi să interpreteze pentru prima oară alături de un ansamblu orchestral ce poate intimida chiar și un solist cu experiență. Prim-dirijor al Filarmonicii din Ploiești, director onorific și prim-dirijor al Filarmonicii Mihail Jora din Bacău și director muzical al Orchestrei Simfonice „Domenico Cimarosa” din Aversa (Italia), maestrul Bălan a urmat cursurile celor mai bune instituții de profil din România, Olanda, Franța, SUA sub instrumarea renumiților Jean Fournet, Marius Constant, Eugene Ormandy, Sir Georg Solti, Zubin Mehta, Aldo Ceccato, Lorin Mazel, Pierre Boulez ori Seiji Ozawa. Recompensat cu numeroase premii și distincții, Ovidiu Bălan este unul dintre cei mai activi și longevivi dirijori, cu o activitate bogată atât pe scenă cât și la catedră, predând viitorilor dirijori secretele din spatele pupitrului.

Gala Tinerilor Pianiști 2023 afiș

CITEȘTE ȘI: ÎNVESTITURI REGALE LA PALATUL ELISABETA

Back To Top