Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Lansare de carte: Poetul Ciprian Apetrei
Categorie: APH Cultural

 

• După ce, în urmă cu două săptămâni, și-a lansat cel mai recent volum la Târgul de Carte Gaudeamus, poetul ploieștean Ciprian Apetrei aduce cartea de poeme în proză „Ai găsit ce căutăm cu toții?” la Ploiești.
• Vineri, 8 decembrie, la ora 17.00, Ciprian Apetrei vă invită la o călătorie artistică, un spectacol de poezie și muzică, însoțit de un recital de colinde, în sala Marii Uniri a Palatului Culturii.

Scriitorul ploieștean Ciprian Apetrei revine acasă, pentru al treilea an, de data aceasta cu noua sa carte de poeme în proză „Ai găsit ce căutăm cu toții?”, editura Eikon, dar și cu cel de-al treilea volum din antologia „Povești călătoare, scrise de români din lumea largă”.

lansare de carte Ciprian

CITEȘTE ȘI: POETUL PLOIEȘTEAN CIPRIAN APETREI ÎȘI LANSEAZĂ CEL MAI RECENT VOLUM LA GAUDEAMUS

„Este vorba despre un volum de poeme în proză scurtă, de „ultra short writing”, în jur de 500 de caractere, ilustrate de fotografii, pe care le-am numit filografii, referindu-mă la întâlnirea dintre filosofie și fotografie. Este al doilea volum de acest fel. Primul a fost lansat anul trecut, se numește „Aici și acolo”, în care, evident, vorbesc despre Diaspora. În „Ai găsit ce căutăm cu toții?” este vorba de cel care se întoarce, este întrebat dacă a găsit dincolo ceea ce căutăm cu toții și căruia i se pune un zid să nu se întoarcă pentru că acolo, totuși, are mai multe șanse decât aici. Despre asta vorbește cartea, despre posibilitatea întoarcerii. Sunt texte despre Diaspora, sunt și texte despre dragoste, sunt și texte despre valoarea literaturii dar, la fel ca în primul volum, sunt și texte despre societate, sunt și satire sociale, este și mult umor, este și multă critică a societății”, ne-a dezvăluit autorul.

carte gaudeamus

Ciprian Apetrei este un profesor de filosofie și de limba română ca limbă străină, scriitor și jurnalist român, stabilit de peste zece ani în Bretania, Franța. Scrie, din 2014, pentru presa generalistă și culturală din România, ca publicist și jurnalist independent, fiind specializat pe problematica românilor de pretutindeni.
A publicat cărțile „Cel de la geam” (ed. Eikon, 2020), „Aici și acolo. Filografii” (ed. Eikon, 2022) și coordonează antologia în trei volume „Povești călătoare, scrise de români din lumea largă” (ed. Minela, 2021, 2022, 2023), care vorbesc despre identitatea celui care locuiește de un timp semnficativ în străinătate, fară să își uite țara.
A scris povești în care a îmbinat folclorul românesc cu cel celtic, iar activitatea sa literară s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, chiar și cu volume pentru copii.
Unele dintre volumele sale sunt traduse în franceză și italiană, iar în prezent lucrează la traducerea lor în engleză, germană, daneză, spaniolă și islandeză. Cărțile sale au fost prezentate comunităților românești din Franța, Italia, Danemarca, Spania, Insulele Canare, Belgia, Anglia, Germania, Țările de jos, de asemenea în Republica Moldova și România.

Alături de el, vor urca pe scena sălii Marea Unire a Palatului Culturii din Ploiești, muzicienii Cristina Beteringhe, vioară și voce, Bogdan Dumitru, chitară și voce, și Maria Dumitru-Masha, chitară și voce, iar invitat special al evenimentului este criticul literar prof. Christian Crăciun.
Cristina Beteringhe a studiat vioara în România și în Olanda, unde a locuit timp de mulți ani. Este interpretă și compozitoare, călătoare între genurile pop, rock, jazz, dar și muzică clasică.
Bogdan Dumitru, stabilit în SUA, autor în volumul de „Povești călătoare”, are o lungă experiență ca interpret de muzica corală. Departe de casă, susține de mulți ani concerte de Crăciun.
Maria Dumitru-Masha este la începuturile entuziaste ale călătoriilor muzicale, având în familie modele de reușită.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundația Județeană Fundatia Judeteana pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Filarmonica Paul Constantinescu - Ploiesti, Lace Magazine, Cabinet individual de avocatură Cristina Dobre, ArteFapte și Actualitatea Prahoveană și se află sub egida Programului Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024.

Lansarea de carte din Ploiești este un spectacol dăruit în deschiderea sărbătorilor de iarnă, o călătorie artistică inedită, care va fi urmată de un eveniment similar la Prăjitoria cu povești din Câmpina, duminică, 10 decembrie, la ora 16.00.

lansare carte Ploiești afiș

CITEȘTE ȘI: LIRISM ȘI RAFINAMENT: „AICI ȘI ACOLO”, UN EVENIMENT DE CIPRIAN APETREI ÎN MEMORIA LUI ANCELIN ROSETI

Back To Top