Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Aşa cum anunţam în articolul precedent, melomanii ploieşteni au avut ocazia să asiste în săptămâna 26-31 ianuarie 2009 la două spectacole susţinute de orchestra simfonică a Filarmonicii dirijată de RADU POSTĂVARU.

Sensibilitate, aplomb, exuberanţă

Marţi, 27 ianuarie, patru elevi ai Liceului de Artă au făcut primii paşi în calitate de solişti. Pentru început, Bogdan Vasile - clarinet, clasa domnului prof. Florian Nistoroiu, a interpretat cu multă sensibilitate şi acurateţe Concertino-ul pentru clarinet şi orchestră de Carl-Maria von Weber. I-a urmat Beatrice Gagiu - vioară, clasa doamnei prof. Luiza Peiu. căreia cei aflaţi în sală i-au admirat aplombul şi stăpânirea pe parcursul Concertului pentru vioară şi orchestră de Felix Mendelssohn-Bartholdy. Partea a doua a spectacolului a fost deschisă tot de un clarinetist, Marius Birtea, clasa doamnei prof. Elena Istrate. Lucrarea aleasă a fost Concertul pentru clarinet şi orchestră op. 36 de Fr. Kramar-Krommer, lucrare de mari dimensiuni pe care tânărul solist a demonstrat că o poate susţine atât din punct de vedere tehnic, cât şi interpretativ. În încheiere, Lucia Popescu - pian, clasa lector univ. dr. Sanda Hîrlav-Maistorovici a oferit publicului o viziune interpretativă exuberantă şi impetuoasă a Concertului în Re major pentru pian şi orchestră de Joseph Haydn.


Calităţile interpretative ale Estherei Lee


Joi, 29 ianuarie, programul a cuprins două lucrări dintre cele mai iubite de publicul de pretutindeni din creaţia lui Piotr Ilici Ceaikovski - uvertura-fantezie „Romeo şi Julieta” şi Concertul pentru vioară şi orchestră şi suita de balet „Pulcinella” de Igor Stravinski.
Solista Concertului pentru vioară a fost Esther Lee - Coreea de Sud. Cizelare până în cele mai mici amănunte, sunet curat, frazare de larg suflu romantic, respect pentru stilul lucrării, iată doar câteva din calităţile pe care le-a etalat această violonistă în faţa publicului aflat în sală.
Pe parcursul ambelor spectacole din această săptămână, dirijorul RADU POSTĂVARU s-a dovedit a fi atât un bun interpret al opusurilor programului cât şi un bun acompaniator, ştiind exact când să treacă alături de întreaga orchestră în planul al doilea, dar şi cum să dozeze dinamic totul pentru a-i ajuta pe solişti.
Concertul de joi, 5 februarie 2009, va fi condus de Maestrul OVIDIU BĂLAN. Vor putea fi ascultate trei lucrări din creaţia tânărului compozitor Marius Herea: Uvertura şi fragment din opera „Casanova”, Largo pentru soprană şi orchestră (solistă IULIA DAN) şi Concertino pentru pian şi orchestră (Solistă: LORENA ECKELL - Argentina); pianista va interpreta şi „Patru anotimpuri la Buenos Aires” pentru pian şi orchestră de coarde de Astor Piazzolla, iar în încheiere, „Dansurile polovţiene” din opera „Prinţul Igor” de Alexandr Borodin.

 

 

Back To Top