Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

lucian-sabadosDupă 21 de ani în slujba artei ploieştene, directorul instituţiei, Lucian Sabados, şi-a dat demisia de la conducerea Teatrului „Toma Caragiu" din municipiu. „A fost o decizie unilaterală", susţine regizorul. Cu toate acestea, colegi, prieteni şi colaboratori susţin că decizia le-a lăsat un gust amar.

„Este un act unilateral o demisie, mi-am depus demisia şi mi-a fost acceptată la nivelul primarului municipiului Ploieşti. A luat act de ea şi a acceptat-o. Explicaţia reală este, pur şi simplu, faptul că, după 21 de ani de coducere, apare o oarecare oboseală, un anumit stres. Este ceea ce le-am spus şi colegilor şi cred că, la un moment dat, vremurile s-au mai complicat şi atunci mi-am dat seama că trebuie să îmi menajez în primul rând sănătatea: şi sănătatea mintală şi sănătatea fizică", ne-a spus Lucian Sabados, astăzi.

„Totuşi, aş vrea să rămân alături de teatru pentru că aici am lucrat şi pot foarte bine să fiu alături de colegii mei cu sfatul, cu gândul, să pot consilia, de multe ori chiar mai bine decât până acum. Deci, am obosit de foarte multă administraţie şi vreau să-mi văd şi de meserie, şi de lectură şi de completarea formaţiei mele profesionale. Iar acest aspect al administraţiei, la un moment dat, implică multe sacrificii personale şi am ajuns la un moment în care mă gândesc că, uneori, este mai importantă şi familia. Am sacrificat foarte mult, sunt genul care nu avea weekend. Nu mă plâng şi nu fac un act de eroism, dar e normal. Teatrul, sâmbăta şi duminica, funcţionează din plin. Acum cred că trebuie să mă gândesc mai mult la familie", ne-a mai mărturisit Lucian Sabados.

Cu toate acestea, publicul speră ca numele regizorului ploieştean să apară, în continuare, pe afişele spectacolelor jucate pe scena teatrului. „Despărţirea s-a făcut cât se poate de amiabil, dovadă că, deşi nu mai sunt, astăzi, în Consiliul de Administraţie, le voie spune colegilor câteva lucruri profesionale. Este normal, suntem colegi, nu e absolut nimic tragic", a mai adăugat fostul director al instituţiei.

Festivalul de Teatru „Toma Caragiu" s-a încheiat

„Sunt foarte mulţumit de festivalul de teatru care tocmai s-a încheiat. Sunt foarte mulţumit că am dus la bun sfârşit ediţia şi sunt fericit că sălile au fost arhipline şi publicul a răspuns pozitiv acestui act de cultură. Unii se opreau să-mi mulţumească şi le-am spus că nu, suntem o echipă întreagă care a participat cu trup şi suflet ca acest eveniment să iasă bine. Însă vă mulţumesc şi eu că sunteţi alături de actori. Am un sentiment ciudat, sigur, pe de o parte este şi o nostalgie cu toate că este o demisie, pe de altă parte am satisfacţia că ne-a ieşit foarte bine festivalul", a încheiat Lucian Sabados.

În acelaşi timp, auzind de demisia colegului lor, colaboratori din toate instituţiile de cultură s-au declarat întristaţi de această decizie. „Sperăm ca activitatea culturală din municipiu să nu aibă de suferit, deşi un om cu asemenea pregătire şi cu toate cunoştinţele lui în domeniul dramaturgiei, pentru care nu existau uşi închise nicăieri în ţară, ne va lipsi, cu siguranţă", este, în mare parte, opinia colaboratorilor.

Cu mai mult timp în urmă, presa locală sesiza atât activitatea prestigioasă a Teatrului „Toma Caragiu", cât şi problemele prin care trecea instituţia. Astfel, în acest an, directorul Lucian Sabados a regizat mai multe piese la Secţia Dramă, iar regizorul Secţiei Revistă, Marcela Ţimiraş, a decis să părăsească teatrul ploieştean alegând instituţia de profil din Baia Mare. Din păcate, una dintre problemele instituţiei este că Teatrul de Păpuşi nu are nici până în prezent, un sediu propriu.
Începând de astăzi, postul de director general al Teatrului „Toma Caragiu" din Ploieşti va fi ocupat de către directorul economic al instituţiei, Adriana Codescu.

Back To Top