Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

S-a născut în familia unui ţăran care era căsătorit cu fiica unui preot. În 1922, este uns preot şi, în 1926, devine profesor la Universitatea din Chişinău. În perioada interbelică desfăşoară o susţinută activitate publicistică, cu ajutorul lui Tudor Arghezi, şi editează revistele „Cronica” şi „Spicul”. Devine defensor eclesiastic pentru eparhiile Râmnicului şi Argeşului, profesor titular la catedra de Introducere şi Exegeza Noului Testament de la Facultatea de Teologie din Chişinău , decanul acesteia (1928-1930), profesor de Exegeza Vechiului Testament la Facultatea de Teologie din Bucureşti.. Ca teolog, a publicat studii despre Noul Testament, articole, meditaţii, conferinţe, predici. Între 1928-1934 a realizat o nouă traducere a Bibliei în limba română (împreună cu pr. prof. Vasile Radu).

A desfăşurat o remarcabilă activitate literară-publicistică. A publicat volume de nuvele, romane, note de călătorie, articole în principalele ziare şi reviste ale timpului, precum şi un jurnal care a fost restituit şi publicat postum. După 1944, este prezent în viaţa literară sau politică şi este ales vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România în 1947.

Gala Galaction nu putea fi cunoscut, ci numai ghicit şi numai atât cât îţi îngăduia statura lui de faun creştinat (...). Şedeai cu el de vorbă şi deodată ghiceai că te aflai în faţa unui cifru fiinţial. (...)Sincer în devoţiunea mistică şi în resentimentele faţă de duşmani, în risipa şi în cumpănirea banului, în umilinţă şi-n trufie, în bunătate şi-n blestem, în extazul credinţei şi-n torturile îndoielii, în aspiraţia la sfinţenie şi-n abandonul cărnii, omul acesta era fericit să ierte adulterul, dar se căia de păcatul desfrânării după ce se apropia, legiuit, de nevastă-sa, visa o lume fără războaie, dar se bucura de bombardarea teatrului care-i refuzase fiicei sale gloria de mare actriţă. Dacă se poate vorbi de o enigmă Galaction, aceasta e incredibila capacitate a insului de a fi sincer în concomitenţa contrastelor.

Bartolomeu Anania

Back To Top