Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Concertul Filarmonicii de joi, 26 martie 2009, a debutat cu uvertura „O noapte la Madrid” de Mihail Glinka. Spiritul iberic de care este dominată lucrarea (bazată pe opt melodii populare spaniole) a fost redat sugestiv şi colorat dinamic de orchestra condusă de dirijorul rus ALEXANDER DMITRIEV.

Tot în partea întâi a programului, melomanii ploieşteni au avut plăcerea de a-l reauzi pe violoncelistul RODIN MOLDOVAN (Germania), interpretul Concertului nr. 2 pentru violoncel şi orchestră de Dmitri Şostakovici. Dezinvoltura, sunetul deosebit, tehnica foarte bine pusă la punct şi - nu în ultimul rând - o cunoaştere temeinică a partiturii, calităţi cu care RODIN MOLDOVAN ne-a obişnuit la fiecare apariţie, au transformat şi acest spectacol într-un adevărat eveniment artistic.
În încheiere, dirijorul ALEXANDER DMITRIEV a oferit o versiune interpretativă sensibilă, echilibrată şi, în acelaşi timp, plină de fantezie a Serenadei pentru orchestră de coarde de Piotr Ilici Ceaikovski.

Zilele Concursului „Marţian Negrea”

În zilele de 27, 28 şi 29 martie 2009 a avut loc cea de a XI-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare „Marţian Negrea”. În ciuda unor oprelişti materiale inerente acestei perioade de criză, această ediţie poate fi socotită ca o mare reuşită, atât din punct de vedere al numărului candidaţilor înscrişi (174 la cele cinci secţii) cât şi din punct de vedere al nivelului de pregătire al acestora. Juriul, al cărui Preşedinte de Onoare a fost Maestrul OVIDIU BÄ‚LAN, a avut în componenţă, ca de obicei, nume sonore ale pedagogiei şi artei interpretative româneşti de la toate cele trei mari Conservatoare din ţară (Bucureşti, Cluj şi Iaşi). În cadrul Galei Laureaţilor de duminică, 29 martie 2009, Corul Academic „Divina Armonie”- Club UNESCO prezidat de prof. PAULA CIUCLEA şi dirijat de compozitorul MARIUS FIRCA a susţinut un minunat recital al cărui program a cuprins atât lucrări româneşti, cât şi lucrări din repertoriul universal.

Ce urmează...

Pentru joi, 2 aprilie 2009, dirijorul RADU POSTÄ‚VARU propune, în deschiderea concertului, o primă audiţie: Suita a II-a pentru vioară, clarinet, fagot şi orchestră de coarde de Lodrin Marin, avându-i solişti pe COSMIN HORAŢIU STOICA - vioară, DANIEL RADU - clarinet şi MARIANA MATEŞ - fagot. Tot joi mai poate fi ascultat Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov (solist HORIA MAXIM ) şi Simfonia a IV-a „Tragica” de Franz Schubert.

Back To Top