Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

valeriu scarlatescuCuloare şi lumină, în această perioadă, pe simezele Galeriei de Artă Ploieşti acolo unde publicul poate admira expoziţia „Dimineaţă de mai", semnată Valeriu Scărlătescu. Un stil inconfundabil, pe care pasionaţii de pictură îl cunosc deja, reuşeşte încă o dată să surprindă privitorul prin emoţiile pe care le generează.

Deja, Valeriu Scărlătescu este un pictor al cărui stil a devenit cunoscut în toată lumea. Creatorii de artă plastică recunosc de la distanţă un „Scărlătescu", însă de data aceasta, pictorul ne suprinde printr-o explozie de culoare şi o atitudine optimistă care, prin filtrul experienţei, devine emoţie pură pe simezele Galeriei ploieştene de Artă.

„Valeriu Scărlătescu ne surprinde, ca de fiecare dată în ultimii ani, cu o pictură care, vorba prietenului nostru, Florin Dochia, este «foarte tinerească». De fiecare dată, vine cu picturi noi şi într-adevăr, parcă şi-a îmbogăţit şi paleta, este mai colorat, mai primăvăratic, aş putea spune, în cromatica pe care o abordează, dar este, în acelaşi timp, credincios stilului pe care, cu timpul şi l-a creat, astfel încât orice lucrare o recunoşti că este «un Valeriu Scărlătescu». Suntem, cu toţii, foarte încântaţi de fiecare dată când apare cu o expoziţie nouă şi mă surprinde că are o putere de muncă fantastică. Deşi a făcut o expoziţie anul trecut, a reuşit, din nou, să umple sala aceasta cu creaţii de ultimă oră", ne-a declarat preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Ploieşti, Marcel Bejgu.

dimineata de maiPictorul însuşi ne-a explicat sensurile creaţiilor sale. „M-a întrebat cineva cum se numeşte expoziţia şi i-am dat fulger un titlul: «Dimineaţă de mai». Este acolo o lucrare cu acelaşi titlu, pentru că luna mai te inspiră la această lumină şi această culoare care vine de la natura din jur. La un ochi leneş, neatent, unele lucrări pot apărea abstracte, altele figurative, dar eu spun că toate sunt figurative. Am o lucrare care se numeşte «Rodul Pământului». Cine nu ştie că în pădure se află o mică plantă care se numeşte rodul pământului? Îmi aduc aminte cu câtă bucurie ne uitam, când eram copii, să vedem cum va fi recolta din anul respectiv. Şi vedeam acolo nişte culori şi nuanţe extraodinare... Şi alte lucrări par a fi abstracte, dar nu sunt. Ele sunt inspirate din lucruri văzute. De exemplu «Câmpul galben»: vizavi de mine este o hală imensă care seamănă cu o pată mare, galbenă, iar asta m-a provocat şi m-a inspirat. Pe urmă, mineralele: calcedonia, murano", ne-a explicat Valeriu Scărlătescu.
Figura feminină şi portretul sunt nelipsite din pictura lui Valeriu Scărlătescu. „Mă caracterizează, mă interesează foarte mult atitudinea feminină, care este hipersensibilă, şi potretul. Acuma, dacă nu faci portret, cred că nu te numeşti pictor. Este o provocare. Şi aşa ne uităm unii la alţii toată ziulica. Ei, ce scoatem de la asta? Este păcat... Bun, facem artă conceptuală, care este foarte bună, dar eu cred că niciodată nu va dispărea figura umană din artele vizuale. Am avut plăcuta surpriză, pe Facebook, să constat că sunt artişti din străinătate cărora le place foarte mult ce fac eu, crezând că sunt mai tânăr, iar asta e extraordinar", ne-a mai spus artistul.

Nu rataţi expoziţia lui Valeriu Scărlătescu, de la Galeria de Artă Ploieşti. Chiar şi pentru câteva minute, veţi afla că arta continuă să aibă sens şi să devină bucurie.

Back To Top