Categorie: APH Cultural

Eu am trăit în viitorul vostru şi pot să vă spun că nu funcţionează -Vladimir Bukovski

Sovietul Suprem al Uniunii Europene

Este straniu pentru mine să văd că, la puţină vreme după ce am îngropat un monstru, URSS, un altul similar este construit. Ce anume este Uniunea Europeană. Poate, examinând exemplul URSS-ului, vom găsi răspunsul. URSS a fost guvernată de 15 oameni nealeşi care nu răspundeau în faţa nimănui (Biroul politic al PCUS). Uniunea Europeană e guvernată de 24 de oameni nealeşi, care se întâlnesc în secret şi nu răspund în faţa nimănui (Comisia Europeană). Unii ar putea spune că UE are un Parlament ales. Ei bine, URSS avea şi ea un fel de parlament, Sovietul Suprem care doar punea o ştampilă pe deciziile Biroului Politic. Cam acelaşi lucru pe care îl face şi aşa-zisul "Parlament European”, odată ce timpul de dezbateri este limitat pentru fiecare grup parlamentar la un minut pe vorbitor. În UE există sute de mii de „eurocraţi”, cu salarii imense, cu servitori, numeroase alte avantaje, privilegii. De asemenea, aceşti eurocraţi deţin imunitate juridică faţă de actele lor, faţă de ceea ce fac sau nu fac. Nu este asta exact la fel ca în regimul sovietic?

Homo sovieticus şi omul european

URSS a fost creată prin coerciţie şi deseori prin ocupaţie militară. UE nu a fost poate creată prin forţa armată, dar în mod cert prin coerciţie economică. Pentru a supravieţui, URSS s-a extins din ce în ce mai mult. Momentul când s-a oprit din extindere reprezintă începutul colapsului. Şi eu cred că la fel se va întâmpla şi cu UE. Ni s-a spus că scopul URSS era acela de a crea o nouă entitate istorică: omul sovietic! Şi pentru aceasta, trebuia să ne uităm naţionalitatea, etnia, tradiţiile. Acelaşi lucru e valabil şi pentru UE. Ei nu vor să fiţi englez, francez, român; ei vor să deveniţi o nouă entitate istorică: omul european! Să vă pierdeţi toate sentimentele naţionale şi să trăiţi ca o comunitate multinaţională. După 73 de ani, acest sistem din URSS a dus de fapt la mai multe conflicte etnice decât oriunde în lume.


Noul Gulag


În URSS, unul dintre scopurile majore era acela de a distruge statul naţional. Şi asta este exact ce observăm în UE, azi. Bruxelles-ul vrea să absoarbă statele naţionale, astfel încât ele să înceteze să existe. Corupţia a fost construită în URSS de sus în jos; la fel este şi în UE! Cei care se opun sau expun corupţia din UE sunt reduşi la tăcere sau pedepsiţi. Nimic nu s-a schimbat! În URSS, aveam Gulagul. Eu cred că avem un Gulag şi în UE. Un Gulag intelectual, numit "political corectness”. Când cineva doreşte să-şi exprime gândurile în termeni de rasă sau sex, ori pur şi simplu dacă opiniile îi sunt diferite de cele oficiale, va fi ostracizat. Acesta e începutul Gulagului; începutul pierderii libertăţii. În URSS ni s-a spus că e nevoie de un stat federal pentru a evita războiul. Surpriză! În UE vi se spune exact acelaşi lucru.

O alternativă la Bruxelles

În concluzie, aceeaşi ideologie stă la bazele URSS şi UE. UE este vechiul URSS, prezentat în culori occidentale. Dar, la fel ca URSS, UE poartă în ea germenii viitoarei prăbuşiri. Din păcate, când se va prăbuşi, şi asta se va întâmpla, va lăsa o distrugere imensa în urmă; iar ţările europene vor avea grave probleme economice şi etnice. Vechiul sistem sovietic era incapabil de reformă; la fel cum e şi UE. Dar există o alternativă la a fi conduşi de acei 24 de indivizi autonumiţi de la Bruxelles. Se numeşte independenţă naţională! Nu trebuie să acceptaţi planurile lor în privinţa voastră! Nici măcar nu aţi fost întrebaţi dacă vreţi să intraţi în UE!
.

 

Back To Top