Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: APH Cultural

mircea-albulescuÎn această săptămână, actorul Mircea Albulescu a primit un omegiu pentru întreaga sa carieră de până acum, la Câmpina. Teatrul din municipiu a primit numele maestrului.

Teatrului Proiect din Câmpina primit numele actorului Mircea Albulescu, conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a instituţiei. Prima piesă jucată pe scena Teatrului „Mircea Albulescu" a fost „Bădăranii", care îl are în distribuţie chiar pe marele actor, a cărui reprezentaţie se desfăşoară alături de Costel Constantin, Gheorghe Visu, Adriana Trandafir şi alte nume cunoscute ale scenei teatrale româneşti.

Deşi, după spectacol, apăruse zvonul că Mircea Albulescu s-ar pregăti să-şi încheie cariera teatrală, retrăgându-se de pe scena românească, în cursul zilei de vineri, actorul a dezminţit aceste informaţii, precizând, pentru Mediafax, că va continua să urce pe scenă până la sfârşitul vieţii. „Dacă mă retrăgeam, eram mort pe năsălie şi mă înmormântau", a declarat maestrul pentru sursa citată.

Actorul Mircea Albulescu, în vârstă de 78 de ani, s-a născut pe 4 octombrie 1934, în Bucureşti. A urmat cursurile Liceului Sfântul Andrei, unde la acea vreme predau călugări din Germania. Mai târziu, a absolvit Şcoala Medie de Arhitectură, cu diplomă de Conductor Arhitect, iar apoi şi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesoarei Aura Buzescu.
O perioadă a lucrat ca artist amator la Ateneul Popular, iar după anul 1950 a fost angajat la Teatrul Naţional din Bucureşti.
De asemenea, a jucat şi pe scena Teatrului de Comedie şi a avut peste 70 de roluri în film. Astfel, printre producţiile în care a fost distribuit de numără „Dacii" (1967), „Canarul şi viscolul" (1969), „Mihai Viteazul" (1971), „Actorul şi slbaticii" (1975), „Mihail, câine de circ" (1979), „Artista, dolarii şi ardelenii" (1980), „Ziua Z" (1985), „Noi, cei din linia întâi" (1986), „Flăcări pe comori" (1988), „Cel mai iubit dintre pământeni" (1993), „Semne în pustiu" (1996) şi „Ticăloşii" (2008), relatează gandul.info.

Mircea Albulescu este membru al Uniunii Ziariştilor şi a colaborat timp de mai mulţi ani cu reviste dedicate teatrului şi cinematografiei, dar şi cu alte publicaţii.
Artistul a publicat şi cinci volume de poezie – "Vizite", "Pajura sinugurătăţii", "Fluture în lesă de aur", "Clanţe", "Ultimele noduri" -, dar şi trei de proză: "Bilete de favoare", "Baraka" şi "Bazar sentimental".
De-a lungul carierei sale, Mircea Albulescu a primit numeroase premii, printre care "Premiul naţional pentru întreaga activitate artistică" – acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor -, "Premiul de excelenţă" la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi "Premiul de excelenţă" în cadrul Galei de închidere a Festivalului Comediei Româneşti festCO.

Back To Top