Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

campanie biblioteca renaste din cenusaCAMPANIA „O BIBLIOTECĂ RENAŞTE DIN CENUŞĂ!" a primit, în primele trei zile, un feed-back nemaipomenit. Deşi, deocamdată, este promovată în special pe Facebook şi pe fluxurile de ştiri online, sute de susţinători şi-au arătat interesul pentru a dona volume în vederea refacerii fondului de carte al bibliotecii din Călineşti, comuna Floreşti, Prahova.

În doar trei zile de campanie, aproximativ 200 de de cititori şi-au exprimat interesul şi sprijinul pentru această iniţiativă, iar peste 100 dintre aceştia menţionând, pe pagina de Facebook a evenimentului, intenţia fermă de a dona volume pentru biblioteca din satul Călineşti.

„Vreau să vă mulţumesc în numele cetăţenilor comunei Floreşti pentru sprijinul pe care îl acordaţi acestei comunităţi. Mă bucur că aţi avut această iniţiativă şi nu pot să spun decât că sunt impresionat de faptul că există oameni cu sufletul mare", ne-a declarat Eugen David, primarul comunei Floreşti.

Printre cei care şi-au declarat sprijinul se află Ştefan Doru Dăncuş, director al Editurii „Singur" din Târgovişte, Gabriel Cojocaru, directorul Editurii „Grinta" din Cluj-Napoca, scriitorul Adrian Suciu, din Bucureşti, criticul literar şi profesor universitar Daniel Cristea Enache, jurnalistul Adrian Bănuţă, de la Radiodifuziunea Română, jurnalistul ploieştean Victor Preda, Florin Dochia directorul Casei de Cultură a Municipiului Câmpina, şi Fundaţia Muntenia. De asemenea, şi-au exprimat sprjinul Centrul de Excelenţă în Promovarea Creativităţii Româneşti din Dublin Irlanda, profesorul Ion Ştoflea din Sibiu, Cristina Ciuluvică din Italia şi Asociaţia Clubul „Expresia ideii" din Oneşti, Bacău. Sunt numai câţiva dintre cei care şi-au arătat susţinerea. Alături de aceştia se regăsesc reprezentanţi ai muzeelor, ai altor biblioteci din ţară şi multe persoane fizice entuzismate de a realiza o donaţie de cărţi.

Pentru că interesul pentru această campanie este atât de mare, vă precizăm adresele şi datele de contact ale primelor puncte de colectare înfiinţate până acum:

- BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „NICOLAE IORGA" PLOIEŞTI, strada Erou Călin Cătălin, nr.1, Palatul Culturii, Ploieşti, Prahova. Telefon centrală 0244.521.900, de luni până vineri între orele 08.00 – 15.00, persoane de contact: Sânziana Vasile, Elena Vasile.
- BIBLIOTECA MUNICIPALĂ CÂMPINA, Bulevardul Culturii, nr. 39, Câmpina, Prahova, Telefon: 0244.336.006, fax.: 0244.373.674
- COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL ASTRA, MUZEUL ASTRA SIBIU, Piaţa Mică, nr. 11, cod poştal 550182, Sibiu, telefon: 0269.202.400, Fax: 0269.202.411.
- Pentru orice alt detaliu legat de campanie, o puteţi contacta pe pagina ei de Facebook pe scriitoarea Camelia Iuliana Radu.
- Pentru donaţia de cărţi în Bucureşti, vă rugam să îl contactaţi pe pagina de Facebook pe jurnalistul Adrian Bănuţă.

În cel mai scurt timp, vor fi stabilite şi punctele de colectare pentru Bucureşti, iar când vor apărea şi alţi susţinători care să poată găzdui temporar volumele donate, vă vom anunţa.

Donatorii care aduc volumele pentru Biblioteca din sat Călineşti, comuna Floreşti, la punctele de colectare sunt rugaţi să-şi decline identitatea, semnând pentru donaţie, pentru ca la finalul acţiunii să putem să ştim cu exactitate numărul lor. Donatorii care trimit prin poştă pachetele de cărţi sunt rugaţi să precizeze pe colet „PENTRU BIBLIOTECA DIN SATUL CĂLINEŞTI, COMUNA FLOREŞTI, PRAHOVA". Acest lucru este necesar pentru delimitarea acţiunii, deoarece Biblioteca „Nicolae Iorga" din Ploieşti desfăşoară şi alte activităţi de donare de carte. Coletele nu vor fi desfăcute până când nu vor fi predate reprezentanţilor Bibliotecii din Floreşti, la finalul acţiunii.

CAMPANIA „O BIBLIOTECĂ RENAŞTE DIN CENUŞĂ!" este susţinută de către ziarul „Actualitatea Prahoveană", scriitoarea Camelia Iuliana Radu, Revista de cultură şi atitudine „Singur" din Târgovişte, ArteFapte.ro, Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga" din Ploieşti fiind partenerul principal al acestei acţiuni.

Ideea a apărut la scurt timp după ce Biblioteca din satul Călineşti al comunei prahovene Floreşti a fost incendiată, la începutul săptămânii trecute. După ce au fost furate dotările din incinta instituţiei, clădirea a ars din temelii, iar din efectivul 18.000 de volume nu a mai rămas nimic.

Gestul de a reface efectivul de carte al bibliotecii distruse reprezintă o iniţiativă prin care vrem să arătăm că românilor încă le mai pasă de nivelul lor cultural, cât şi de soarta intelectului generaţiilor viitoare. Acesta este motivul pentru care am ales ca motto al campaniei celebrul citat: „Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?". Haideţi să punem umărul la renaşterea bibliotecii din cenuşă!

GALERIE FOTO

cladire arsa biblioteca floresti

ziduri biblioteca

sediu biblioteca floresti

resturi biblioteca

ramasite biblioteca

constructie biblioteca floresti

carti arse calinesti

carte arsa incendiu

Back To Top