Categorie: APH Cultural

muzeul-ceasuluiVineri, 26 iulie, fost semnat contractul de lucrări pentru restaurarea Muzeului Ceasului din Ploieşti. Timp de doi ani, la instituţia de cultură vor fi executate consolidarea şi restaurarea componentelor artistice.

Contractul de lucrări pentru proiectul de „Restaurare şi Consolidare a Muzeului Ceasului Nicolae Simache din Municipiul Ploieşti" a fost semnat la Consiliul Judeţean Prahova şi prevede executarea unor lucrări de consolidare a clădirii şi instalaţiilor interioare, precum şi restaurarea componentelor artistice. Intervenţiile la Muzeul Ceasului din Ploieşti vor dura 24 de luni.

Valoarea contractului este de 4. 352.955,73 de lei din care 842.507,56 de lei reprezintă TVA .
Executantul lucrărilor îl reprezintă asocierea formată din S.C. Proconstruct SRL, SC Conti SA şi SC Uti Grup SA.

Muzeul Ceasului este unic în reţeaua muzeelor din România şi evidenţiază evoluţia mijloacelor de măsurare a timpului. Lucrările de orologerie găzduite în acest muzeu sunt opera unor vestiţi meşteri ceasornicari, dar şi a unor oameni de artă, care au contribuit la prezentarea lor cât mai atrăgătoare.

Proiectul de restaurare şi consolidare a Muzeului Ceasului Ploieşti a fost conceput în vederea menţinerii obiectivelor turistice judeţene şi naţionale. Aceste lucrări vor permite autorităţilor locale şi regionale să dezvolte activităţi culturale în contextul turismului european.

Proiectul este prioritar în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere Ploieşti - Prahova şi finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană", Sub-domeniul „Poli de creştere".

Back To Top