Categorie: APH Cultural

salon umor busteniCea de-a XVIII-a ediţie a Salonului de Umor „Ridendo Dicere Verum" a avut loc, în zilele de 2 şi 3 august, la Muzeul Memorial „Cezar Petrescu" din Buşteni.

Evenimentul a debutat cu o lansarea volumului „Constelaţia Nicomah" ai cărui autori, Mihai Sălcuţan şi Viorel Dinescu, au deschis curiozitatea publicului odată cu paginile cărţii lor.
O a doua lansare de carte a schimbat registrul, aducând în faţa cititorilor volumele „Lumea prin care am trecut", semnat de George Zarafu, şi „Aerul de acasă", al cărui autor este Efim Tarlapan.
Solunul de Umor a continuat cu vernisajul expoziţiei de caricatură, fiind expuse zeci de lucrări semnate de Costel Pătrăşcan.

Sâmbătă, 3 august, publicul s-a reunit din nou, de data aceasta pentru a asista la un concurs de epigrame, dar şi la duelul epigramiştilor. Cu acest prilej, au fost lansate lucrările „Saşarondeluri", semnat de Ştefan Al. Saşa, „Hannah şi zidul", autor Corin Bianu şi „Culorile inimii", al Zinei Cenuşă.

Anul acesta, Constantin Tudorache a câştigat concursul de epigrame de la Buşteni (premiul de 1.000 de lei). Pe locul al II-lea (premiul de 800 de lei) s-a situat Elis Râpeanu, iar pe locul al III-lea (premiu de 600 de lei) s-a clasat Ştefan Cazimir. Juriul a acordat menţiunea (400 de lei) către Gheorghe Bâlici, iar premiul special (400 de lei) a fost obţinut de Costel Pătrăşcan.

Premiile pentru concursul de epigrame au fost înmânate de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, alături de care s-a aflat şi viceprimarul localităţii, Nae Savel, cât şi consilieri locali admiratori ai umorului de bună calitate.
Evenimentul a fost cu atât mai atractiv, cu cât, la toate acţiunile, au răspuns invitaţiei epigramişti valoroşi precum George Corbu - Preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, Ştefan Cazimir - Membru al Uniunii Scriitorilor din România, dar şi doi cunoscuţi epigramişti din Republica Moldova, Efim Tarlapan şi Gheorghe Bâlici.

Back To Top