Categorie: Dezvăluiri

De trei ani se discută despre şefimea din fruntea instituţiei numite DIICOT. Care ar trebui să fie arma de tărie în lupta împotriva corupţiei şi a terorismului (cât o fie el, pe aici, pe la noi). În ultimii trei ani, la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism serviciul Teritorial Ploieşti (DIICOT) a fost şefă supremă procuror Dorina Danielescu.
Activitatea de mare şefă la DIICOT a procuroarei Dorina Danielesu nu a spart avioanele, nu a dus la cine ştie ce dosare care să fi distrus din temelie cine ştie ce cuiuburi de interlopi sau mafioţi care zburdă pe câmpiile patriei prahovene ( că d-aia avem titulatura de PH, nu?). Ei bine, vemea a trecut şi a venit timpul ca pe la DIICOT ST. Ploieşti să se facă bilanţul celor trei ani de conducere măiastră a Dorinei Danielescu. Care bilanţ n-a fost deloc aşa de bun pe cât şi-ar fi dorit aceasta. Pe lângă liniştea de bibliotecă, nefirească şi deloc productivă, de la DIICOT ST Ploieşti, lipsa unor dosare beton, au mai existat şi destule acuzaţii. Unele grave, potrivit cărora s-ar fi lucrat de mântuială ori chiar că ar fi existat semne de intrare în combinaţii cu unii dintre cei anchetaţi.

Dar ştiţi cum se spune: Hoţul neprins negustor cinstit!”. Numai că fericirea Dorinei (de a fi Şefă) a fost spulberată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a analizat cele trei candidaturi depuse şi l-a desemnat ca şef, la DIICOT Ploieşti, pe Ionuţ Botnaru.

 Daniela contestă, dar ce folos că petele tot nu ies!

 Cum decizia de a fi desemnat un alt procuror nu a picat bine ex-şefei de la DIICOT Ploieşti, ea a pus mâna pe stilou şi a contestat cam tot ce i-a ieşit în cale. Dorina s-a plâns la CSM, s-a jeluit şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dar degeaba! Demersul acesteia pare să nu fi picat prea bine unor şefi de pe la Bucreşti. Aşa că i-au dat cu flit! L-au uns ca mare şef pe Ionuţ. Daniela a trăit clipe grele în care a trebuit să bea din cupa plină cu venin şi amărăciunea unei “nedreptăţi strigătoare la cer, fată!”.

 Ce a rămas după domnia Dorinei? Tinicheaua Extrapan! Başca nişte “legături primejdioase”

 În primul rând nu s-a dus buhul despre niscaiva rechini puşi la proţap, în schimb iacă doar câteva pozne d-ale DIICOT Ploieşti. Din perioada conducerii Danielei Danielescu. De exemplu, ea a fost acuzată, de trei administratori ai SC Extrapan Ploieşti, că le-ar fi făcut dosar penal doar pentru a evita anularea unor tranzacţii al căror beneficiari ar fi fost câţiva şmecheri ai Ploieştiului, dintre care amintim aici doar pe proprietarul de papagal vorbitor Doru Morcovescu, patronul Valdor, respectiv Hotel Prahova.

 Coautoarele Dorina şi Valentina

 Cel despre care se bănuieşte că ar fi, de fapt, un apropiat al de-al său. Dorina Danielescu ar fi lucrat, cot la cot, alături de Valentina Ionelia Morcovescu (exceptând posibilitatea unei stranii coincidenţe de nume), în calitate de coautori, la o lucrare intitulată "Managementul soluţionării conflictelor etnico-religioase”, publicată în anul 2007. Un mic amănunt care se pare că nu a picat deloc bine la imaginea ex-şefei de la DIICOT Ploieşti. Mai vreţi? Că mai avem!

 Unii îşi mai amintesc şi faptul că ceremonia prezentării bilanţului DIICOT Ploieşti, pe anul 2007, ar fi avut loc în incinta hotelului Prahova Plazza, care, ca o simplă întâmplare, aparţine soţilor Morcovescu, patronii firmei Valdor. Adică taman firma care a fost implicată, până peste cap, în scandalul Extrapan! Despre Valdor s-a spus că a aranjat, cu măiestrie, carotarea şi distrugera firmei Extrapan, anularea oricăror posibilităţi de aflare a adevărului despre cum s-a mânărit şi distrus una dintre cele mai mari firme de panificaţie din Prahova.

Chestiuni oarecum istorice, dar în urma cărora de Extrapan s-a ales praful, anchetele au fost îngropate, iar unii care şi-au dat mâna peste un patrimoniu de câteva zeci de milioane de euroi au devenit oameni onorabili şi, desigur, negustori cinstiţi! Desigur că Daniela, ca şefă a DIICOT Ploieşti, nu a avut nici o implicare sau contribuţie. Avea alte chestiuni mai importante de făcut. Care? Nu mai contează, din moment e nu mai este Şefă!

Back To Top