Categorie: Dezvăluiri

Bomba zilei ajunsă pe filieră de partid, în sediul redacţiei Actualităţii Prahovene, dă ca sigură candidatura politicianului Radu Oprea în funcţia de primar al Municipiului Ploieşti, în cadrul următoarelor alegeri locale. La Bucureşti, acolo unde banul şi influenţa decid, în locul electoratului fanatico-fidel de partid, s-au făcut cărţile pentru Primăria Ploieşti. Preşedintele consiliului de administraţie al URBAN-ICIM, fiul fostului viceprimar al Ploieştiului, Nicolae Oprea, poreclit de către gurile rele din politica prahoveană drept „10 la sută”, pare a fi pe cai mari, fiind susţinut  atât la centru, cât şi în cadrul organizaţiei prahovene a PSD, de oameni influenţi.

Pentru Oprea a început bătălia

Conform surselor APH, Radu Oprea a început, deja, să-şi construiască infrastructura de susţinători pentru viitoarea sa candidatură la Primăria municipiului Ploieşti. Omul de afaceri are, deja, discuţii, în Capitală, dar şi la Ploieşti, pentru a-şi aduce de partea sa cât mai mulţi oameni potenţi financiar, care preferă să-l susţină. Oprea, la rândul său, prin afacerile conduse, ocupă una dintre primele poziţii în Judeţul Prahova în ceea ce priveşte cifra de afaceri. Beneficiind de prietenia grupului de finanţatori tradiţionali ai PSD Prahova, Oprea poate avea toate şansele de a-şi duce la final proiectul politic, dacă va coaliza, în jurul său, toată puterea economică şi logistică a PSD Prahova şi a grupului de oameni de afaceri care oscilează, constant, în jurul partidului.

Cine este Radu Oprea?

Ca să vedeţi că nu suntem plătiţi (din păcate) de nimeni, revenim la echidistanţa care ne-a adus, de-a lungul timpului, atâtea înjurături şi găuri în buzunar, şi recunoaştem, cu mâna pe portofelul gol, că Radu Oprea trece drept un tip serios, care a alternat activitatea politică cu business-ul. Traiectoria omului politic Radu Oprea porneşte la finalul anilor 90, atunci când s-a remarcat în funcţia de preşedinte pe ţară la organizaţia de tineret al defunctului APR condus de Meleşcanu. Între timp, drumurile celor doi politicieni s-au despărţit, Oprea alegând o activitate liberală cu spate pesedist, adică număratul banilor câştigaţi din business, pe când Mele a devenit penelist, pe filiera Dinu Patriciu. Cu alte cuvinte, şi Teodor a numărat ceva, adică petrodolăreii. Să-i fie de bine, revenim la povestea noastră electorală.

Prefect pentru câteva luni de zile

După business, în anul de graţie 2008, Radu Oprea şi-a lăsat baltă firma de baştină, bineînţeles, pe numele apropiaţilor, şi a vrut să ţintească mai sus, adică deputăţia. Oprea a candidat în colegiul I Deputaţi, fiind învins de pedelistul George Ionescu. Drept răsplată pentru succesul fulminant reputat în bazinul electoral Cocorăşti, PSD Prahova, în frunte cu Mircea Cosma şi ceilalţi prieteni de afaceri ai partidului l-a susţinut pe Radu Oprea, pentru a-şi contura un viitor luminos în administraţia locală. Mai precis, în urma unui concurs (de împrejurări) rezultat la masa negocierilor, tânărul manager al URBAN a fost numit prefect al Judeţului Prahova, acolo unde PSD, după alegerile parlamentare de acum doi ani, şi-a împărţit, cu PD-L, funcţiile pe criterii politice.

Din păcate pentru noul prefect, poziţia PSD a fost zdruncinată din temelii odată cu hotărârea de retragere de la guvernare din 2009. Atunci, Oprea şi-a strâns lucrurile şi prietenii care roiau prin Prefectura Prahova şi a lăsat locul liber pentru fostul pedelist Adrian Dobre, care, între noi fie vorba, i-a suflat postul lui Gabriel Hornoiu, aşa cum vă povesteam la vremea respectivă.

Nae – propteaua paternă

Radu Oprea beneficiază de numele unui părinte cunoscut în politica prahoveană. Nicolae Oprea, „Nae”, pentru prieteni, a fost consilier municipal PDSR, candidat la Primăria Ploieşti din partea APR, în anul 2000. După ce a pierdut în faţa domnului inginer Emil Calotă, Nae Oprea şi-a dar seama, probabil, că social-democraţia este cheia succesului în afaceri, îngroşând rândurile imigranţilor politruci ai PSD. Inginerul Calotă a intuit, din prima, calităţile aperistului Nae, reprimindu-l în rândurile partidului ce tocmai se afla pe valul puterii. Nae a devenit, în acel an, viceprimarul Ploieştiului. De numele său se leagă o mulţime de acuze legate de afaceri dubioase cu banul public. Totodată, Nae Oprea a rămas în istoria politicii prahovene ca fiind un bun organizator, un fel de Hrebe local. De asemenea, vocea lui Oprea a fost una extrem de dinamică în Consiliul Local Ploieşti ocupat, în prezent, de o grămadă de actori teleportaţi, parcă, dintr-un film mut. După activitatea de peste 10 ani în politica locală, Nae, ca orice pesedist care se respectă, s-a retras în zona afacerilor, lăsând locul generaţiei tinere de pesedişti, adică fiului său, Radu.

Prefectul – agent de marketing al Actualităţii PH

Viitorul candidat la Primăria Ploieşti, Radu Oprea, a fost, la rândul său, implicat în mai multe scandaluri de presă. Ultimul relatat chiar în paginile Actualităţii Prahovene vizau construcţia megalomanică a sediului CONPET de pe Bulevardul Castanilor, acolo unde ICIM URBAN a uitat, conform plângerilor primite de noi la redacţie, să monteze câteva elemente de rezistenţă a plafoanelor de sticlă exterioare, fapt care ar putea periclita siguranţa trecătorilor. De asemenea, din informaţiile noastre, ICIM a uitat să-şi onoreze datoria către subcontractorul care a executat lucrările de placare exterioară, chiar dacă, conform surselor noastre, cashul de la CONPET pentru lucrarea respectivă ar fi intrat în conturile URBAN. La vremea respectivă, pentru a-şi demonstra transparenţa şi, probabil, nevinovăţia, fostul prefect Radu Oprea a tapetat pereţii Prefecturii Prahova cu articolul din Actualitatea Prahoveană, motiv pentru care îi mulţumim încă odată pentru reclamă. Deci, mulţumim!

Radu Oprea nu confirmă zvonul, noi, însă, băgăm mâna-n foc pentru el, în continuare...

Contactat de reporterii noştri, Radu Oprea a negat planul său de candidatură. Noi considerăm normală reacţia acestuia, mai ales că, în cei doi ani, multă lume, inclusiv din PSD, ar putea să pună o mare piedică visului său electoral. Rămâne ca viitorul să confirme această ştire bombă. Noi, în continuare, băgăm mâna în foc pentru ea. Succes tuturor candidaţilor, să începem, aşadar, campania electorală!

„Nu este adevărat, niciodată nu s-a pus în discuţie aşa ceva. Cred că sursele dumneavoastră v-au spus poveşti. Nu merită atâta încredere pe cât credeţi dumneavoastră”, a menţionat Radu Oprea în declaraţia sa telefonică dată reporterului Actualităţii Prahovene.

Back To Top