Categorie: Dezvăluiri

nunta silviu dumitrache roxana lucaComisarul-șef Silviu Dumitrache, ginerele lui Liviu Luca, este considerat nr. 3 în serviciul secret al Inter­nelor, unde ocupă funcția de șef al contrainformațiilor. Procurorii anticorupţie susţin că ar fi fost complice la unele deturnări de fonduri din dosarul lui Gabriel Oprea. În ciuda probelor, însă, Direcţia Naţională Anticorupţie a decis să nu-l pună sub acuzare.

Serviciul secret al Ministerului de In­terne (Departamentul de Informații și Pro­tecție Internă – DIPI, fosta unitate „Doi și-un sfert") este implicat într-un uriaș scandal de corupție. Au fost puși sub acuzare de către Direcția Națională Anticorupție nu mai puțin de 24 de ofițeri, printre ei chiar foști șefi: comisarul-șef Rareș Văduva, chestorul principal de poliție Gheorghe Nicolae, chestorul principal de poliție Gelu Marin Oltean, chestorul Nelu Zărnică, comisarul-șef Gheorghe Popa și comisarul-șef Ioan Dorin Popa. Toți, susține DNA, se lăfăiau pe banii alocați informatorilor DIPI.

În același dosar, au fost puși sub acuzare și miniștrii de Interne Gabriel Oprea și Petre Tobă, care și-au dat demisia unul după altul. Pe lângă sutele de mii de lei cheltuite fictiv pe informatori și echipamente, dosarul a amorsat bomba achiziției ilegale a unei limuzine Audi de circa 100.000 euro pentru Gabriel Oprea.

Comisarul-șef Silviu Dumitrache, director general al Direcției Protecție Internă din DIPI, adică șeful contrainformațiilor, apare în rechizitoriul cauzei ca fiind complice la cheltuirea fictivă a unor fonduri. Cu toate acestea, deși ar fi trebuit să fie primul care să descopere ilegalitățile, DNA nu l-a pus sub acuzare.

Silviu Dumitrache, fiul colonelului (r.) Gheorghe Dumitrache de la SRI Prahova, este ginerele sindicalistului Liviu Luca.

Înainte să ajungă șeful contrainformațiilor în serviciul secret de informații al Internelor, Silviu Dumitrache era ofițer la Sectorul Informații Economico-Strategice.

Un domeniu de care era foarte interesat și socrul său, Liviu Luca, condamnat la o pedeapsă de șase ani cu executare în dosarul devalizării companiei Petromservice, alături de controversatul afacerist Sorin Ovidiu Vîntu (care a primit o pedeapsă cu executare de șase ani și două luni).

Tatăl lui Silviu Dumitrache, colonelul (r.) SRI Gheorghe Dumitrache, a fost condamnat în 2012, împreună cu generalul (r.) SRI Ovidiu Soare, la trei ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii de la instanța supremă. În același dosar a fost achitat Emil „Cico" Dumitrescu, fost consilier prezidențial.

Gheorghe Dumitrache a lucrat, înainte de 1989, pentru Securitate. Când, printre altele, răspundea și de Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, pe vremea când Liviu Luca era liderul studenților petroliști.

Sursa: romanialibera.ro

Back To Top