Categorie: Dezvăluiri

dipiPetre Tobă i-ar fi cerut, în ianuarie, când era ministru de Interne, şefului de atunci al DIPI, Gheorghe Nicolae, să ia din biroul său o cabină de duş care fusese montată în mandatul lui Gabriel Oprea, după ce o jurnalistă l-a întrebat dacă poate să vadă jacuzzi-ul."Ce jacuzzi, că nici nu-i jacuzzi. E o cabină de duş cu fâs de-ăla de abur. Un c... de cabină", ar fi spus Tobă, potrivit interceptărilor redate în rechizitoriu.

Şeful DIPI la acea vreme, Gheorghe Nicolae, le-a explicat colaboratorilor săi, denunţători în cauză, cum să procedeze cu respectiva cabină de duş.

"Secretarul de stat Nicolae Gheorghe a confirmat imediat că era la curent cu neregulile sesizate, urmând să recupereze respectivele bunuri, de care ar fi putut beneficia în viitor chiar denunţătorii: «Da, mă, o recuperez şi pe ea (cabina de duş), dă-o dracu' că am înţeles că de aici a plecat problema», «O ducem, oricum renovăm, am mai luat o casă din aia şi mi-a zis ăsta că e zob, că n-am ajuns să o văd, a zis că trebuie scoasă toată şi făcută, o ducem şi o punem acolo, la o casă de lucru. Vă mai dau, pot să vă dau chiar vouă, dacă e»", ar fi spus Nicolae.

El le-ar fi spus interlocutorilor că noul ministru de Interne, Petre Tobă, i-ar fi reproşat că a aflat din presă de provenienţa cabinei de duş din cabinetul său.

"În continuare, secretarul de stat şi-a exprimat intenţia de a-i aduce la cunoştinţă şi noului ministru de Inteme că trebuie recuperată cabina de duş de la cabinet: Acuma o să-i spun «Domn 'e, uite am avut aici pe timpul controlului o discuţie de genul să ne luăm cabina înapoi, ce să facem acum?», context în care a evidenţiat că era o practică obişnuită să furnizeze ministrului bunuri achiziţionate din fondurile operative ale DIPI: «(...) că doar nu se ducea pe stradă. Se ducea tot la MI.

Doar bunuri s-au mai cumpărat pentru minister, nu-i prima dată. Când s-a luat sunt tot banii ministerului până la urmă». Nicolae Gheorghe i-a relatat interlocutorului că, în contextul în care noul ministru de Inteme nu a cunoscut provenienţa cabinei de duş, acesta i-ar fi reproşat că a ajuns să afle de la jurnalişti despre bunul în cauză: «El s-a supărat că s-a aflat, nici nu ştia de ea.

Mi-a zis: «Bine, mă, ajung să mă întrebe jurnaliştii că am jacuzzi în spate?» Şi el: «Ce dracu jacuzzi, că n-am!». Zic: «nu-i jacuzzi, aia e o cadă de duş, dă-l dracu de jacuzzi ...». Potrivit planurilor de «recuperare» a bunului, acesta urmă sa intre în dotarea unei case conspirative: «(. .. ) oricum mai sunt patru case de refăcut, să evalueze unde e nevoie de ea. O trecem pe inventar acolo, o şi luăm într-o duminică să nu facem nici tam-tam, pe acolo pe la minister, să zica lumea: «Gata, au fugit cu jacuzzi!»", mai scrie în rechizitoriu.

Integral: stiripesurse.ro

Back To Top