Categorie: Dezvăluiri

oprea pipera 44 516 900pxGabriel Oprea s-a învecinat timp de trei luni cu familia Ponta în Voluntari, dar i-a cumpărat terenul, l-a unit cu latifundia sa și a construit acolo o vilă de peste 600 mp cu piscină și teren de tenis. A închiriat apoi totul unei grădinițe și, în final, a donat copiilor săi întreaga proprietate de 3.295 mp. Gard în gard, se află un cartier de vile din vânzarea cărora generalul Oprea a încasat 2,5 milioane de euro în 2007. Detalii, AICI.

RISE a descoperit în documentele cadastrale că terenul de 3.295 de mp, situat pe strada Tudor Arghezi din Voluntari, este, de fapt ,o alipire de mai multe loturi cumpărate la pachet de Gabriel Oprea împreună cu afaceristul Dumitru Bucșaru.

Inițial, o bucată de 1.000 mp fusese revendicată și dobândită de trei localnici la jumătatea anilor '90. Oamenii au vândut în 2002: jumătate (500 mp) a ajuns la un samsar, cealaltă – la soții Victor Viorel Ponta și Elena Roxana Ponta.

Victor Ponta și fosta lui soție au fost doar trei luni proprietari de facto ai celor 500 mp. În acea perioadă, Ponta era șeful Corpului de Control al guvernului condus de Adrian Năstase, iar Gabriel Oprea – prefectul Capitalei (anterior – șef la Rezervele Statului, ulterior – la Interne, ministru delegat pentru administrație publică). În afară de partid, pe cei doi, Oprea și Ponta, îi mai lega ceva: în 2001, deci cu un an înaintea tranzacției din Voluntari, generalul botezase copilul soților Ponta.

În 2003, deja, tandemul Gabriel Oprea – Dumitru Bucșaru obținea autorizație de construire pe terenul în cauză și trecea la fapte. Aprobarea a fost emisă pe numele lui Oprea, în mai 2003. Între timp, lotului existent de 1.000 de mp, preluat de la Ponta și samsar, i-a fost alipit formal un alt teren. Și acesta din urmă provenea de la localnicii împroprietăriți de primărie la sfărțitul anilor '90.

În 2005, Bucșaru iese din schemă, Oprea îi cumpără partea cu aproximativ 100.000 de euro și rămâne stăpân pe terenul de 3.295 mp, vila și piscina din Voluntari.

Când a lichidat șantierul, familia Oprea a închiriat proprietatea din Voluntari unei asociații non-profit care activează în domeniul educației private. Acum, Şcoala Primară „Questfield" funcționează acolo.

Integral - riseproject.ro

Back To Top