Categorie: Dezvăluiri

De când am început dezvăluirile din Băicoi City, locul unde primarul pedelist de acolo, Stătescu pe numele său, taie şi spânzură cum vrea muşchiul lui de edil, lumea s-a mişcat. Pe lângă comentariile cu înjurături de pe ediţia electronică a ziarului nostru, cititorii din Băicoi ai Actualităţii PH au sunat la redacţie să ne dea alte şi alte ponturi. Ca o paranteză, frica de Stătescu este atât de mare, încât am primit câteva telefoane cu număr necunoscut, în care ni se dădeau informaţii despre tot felul de măgării făcute în administraţia băicoiană de către cei care ar trebui să vegheze la cheltuirea judicioasă a banului public, dar fără ca oamenii să aibă curajul să îşi decline identitatea. Sigur, unii păreau duşmani ai primarului. Alţii, însă, erau oameni de bun simţ sătui de şmenurile din Primăria Băicoi. Azi descoperim că în fruntea clicii care conduce oraşul prahovean Băicoi, ne scuzaţi, nu este numai primarul Sătescu, ci şi viceprimarul Silviu Fenic, băiat de încredere pentru afacerişti, dar şi pentru primarii vecini Băicoiului.Începem povestioara de dragoste dintre viceprimarul din Băicoi, Silviu Fenic, şi banul public, întorcându-ne în campania electorală din 2008, atunci când Fenic a pus umărul la promovarea actualului edil, Ciprian Stătescu. Sursele noastre ne-au raportat că Fenic nu ar fi băgat bani în campanie, omul fiind extrem de zgârcit, ocupându-se, însă, de organizarea promovării lui Stătescu. Instalat în fruntea oraşului, ca vice, Fenic şi-a luat în serios rolul de mână dreaptă a lui Stătescu, ( nu vă gândiţi la prostii, perverşilor!), devenind, din câte ne povestesc angajaţii primăriei, adevăratul primar, prin anvergura combinaţiilor făcute.

 

Averea viceprimarului din Băicoi

 

În cei doi ani de mandat, vicele Fenic a reuşit să strângă o mică avere, şi din afaceri publice, devansându-l chiar şi pe Stătescu, care se face că plouă, fiind dator omului, din câte ne-au relatat sursele noastre invidioase pe succesul omului, desigur.

 

Fenic deţine o firmă de materiale de construcţii care funcţionează pe raza comunei Filipeştii de Pădure, la un alt prieten al Actualităţii Prahovene, şi anume primarul Costel Morărescu, tunarul de marafeţi care susţine echipa de fotbal din Filipeşti cu banii amărâţilor de contribuabili din comună. Ca să vedeţi ce mică e lumea, nu-i aşa, Costele?

 

Conexiunea Fenic – Morărescu

 

Fenic a gândit o afacere simplă şi rapidă. Vicele de la Băicoi furnizează, prin firma sa, materiale de construcţii şi alte produse la preţuri cu mult peste preţurile pieţei, iar Primăria Filipeşti cumpără, prin achiziţie directă, marfa, adică Morărescu îl serveşte pe Fenic, ca între doi fraţi şi vecini de localitate şi partid ce se află ei. În schimb, firma lui Morărescu, S. C. Karcim Construct S.R.L primeşte lucrări în Băicoi, ca să fie bine, să nu fie rău, nu?

 

Luăm unul dintre exemple în ediţia actuală, cu promisiunea că vom reveni şi în săptămânile următoare cu alte detalii haioase despre activitatea edilitară a doi aleşi ai poporului filipeştean şi băicoian.

 

Karcim, adică SC Morărescu SRL, cum credem noi că i se spune firmei, între prietenii de şpriţ şi pescuit, a vopsit faţada bibliotecii băicoiene din Ţintea aflată în administrarea oraşului, la un prêţ exorbitant de 700 milioane lei vechi, o lucrare cu o valoare pe piaţă de cel mult 300 milioane lei. Nu-i aşa că pe criza asta aţi vopsi şi voi nişte biblioteci, cămine culturale, bănci în parc şi chiar nişte câini comunitari, dacă trec, accidental, prin zonă, la un asemenea caşcaval? Ştiu că nu o să mă contraziceţi, de aceea vă mai comunic o aventură tot pe bani, că banul ăsta e dat naibii, dacă nu e chiar ochiul dracului, conform mitologiei mioritice de baltă.

 

Ţepuirea lui Fenic

 

O altă afacere a lui Fenic a fost încheierea unui contract cu o firmă din Urlaţi (domnule secretar Condrea, vă spune ceva numele acestei localităţi? ) privind tăierea şi fasonarea unor copaci în Băicoi, la preţuri fantastice, angajament semnat de el personal în calitate de “primar “, într-o perioadă când Sătescu nu era prin zonă.

 

Sursele noastre de pe lângă aceşti minunaţi edili ne-au şoptit că a fost vorba şi de nişte şpăguţe, de vreo 70 de milioane de lei vechi, dar, neavând informaţii beton, nu băgăm mâna în foc pentru acest zvonuri răutăcioase. Revenim, aşadar, fără şpaga asta nenorocită pe care noi nu o credem nici morţi, continuând povestioara. Firma urlăţeană a început lucrarea, a tăiat şi fasonat câţiva copaci, emiţând o facturică de vreo 200 milioane de lei în 3 zile. Se pare că Stătescu, tocmai revenit dintr-un concediu, a luat foc când a văzut combinaţia şi a spus stop-joc! Factura a fost plătită, dar contractul cu năbădăi nu s-a mai continuat.

 

Patronache de la Urlaţi, adică ţepuitul, s-a gândit la o stratagemă prin care să îşi recupereze şpaga, ăăă, ne scuzaţi, împrumutul către Fenic, cumpărând materiale de construcţii de la firma lui Fenic în valoare de vreo 80 de milioane de lei vechi, cu o filă Cec fără acoperire. Revenim în ediţia viitoare.

Back To Top