Categorie: Dezvăluiri

Voi încerca, din răsputeri, în acest articol să nu îi fac pe poliţişti nesimţiţi, proşti, incompetenţi şi corupţi. De asemenea, încerc să mă abţin să-i cataloghez pe toţi judecătorii din ţara asta ca fiind oligofreni sau şpăgari odioşi, într-un joc care nu mai are demult a face cu dreptatea. Totodată, o să încerc să nu devin isteric la gândul că numai în România se poate intra cu interlopii peste o altă firmă, în timp ce Poliţia se uită a proastă la scenă. Iau un Aspacardin şi mă mir, puţin mai calm, cum e posibil ca în Parcul Industrial Brazi să vină un fel de armată privată care să ameninţe şi să facă ordine, în timp ce organele legii, dar şi directorul parcului, stimabilul Traian Ionescu, finul mult mai celebrului liberal Adrian Semcu, îşi ia concedii tocmai în aceste momente fierbinţi. Pentru că, stimaţi cititori, la Parcul Industrial Brazi, în aceste zile, se întâmplă toate aceste lucruri desprinse parcă dintr-un film cu un scenariu prost regizat într-o ţară în care legea este călcată în picioare de toţi nenorociţii puşi să o apere. O să citiţi, în continuare, incredibila poveste în care peste 8000 de tone de fier vechi, din Parcul Industrial Brazi, reuşesc să adune la un loc membri ai lumi interlope din trei judeţe, o justiţie impotentă, firme ţepare şi ţepuite, plus o gaşcă de poliţişti care pun chipiul pe ţambal.După ce v-am povestit, în ediţia trecută, despre situaţia de incompatibilitate a unui consilier judeţean cu cea de patron abonat la caşcavalul din Parcul Industrial Brazi, telefoanele au început să sune la redacţie în disperare. În afară de tot felul de răutăcioşi care îl dădeau în gât pe domnul Laurenţiu Mitrea, pe calea undelor ne-au sosit nişte dosare cu informaţii de toată frumuseţea. Din acest motiv, ne vom cere scuze că nu revenim în această ediţie asupra lui Mitrea, lăsându-le loc altor clienţi mult mai interesanţi pentru pagina de anchete a APH.

CARGO STEEL vinde fierul vechi către LIMCO POWER

În fapt, discutăm despre o cantitate imensă de fier vechi, dar şi cupru, aflată în incinta Parcului Industrial Brazi. Vorbim de peste 8000 de tone de fier şi câteva sute de cupru. Nu mai faceţi calcule, că vi le spun eu dinainte: vreo două milioane de dolari, la vânzare, cu preţul pieţei de profil actuale. Acest fier vechi nu a fost inventat ca să fie tranzacţionat de la bun început, el reprezentând epavele de turbine şi alte tipuri de agregate de la instalaţiile antice ale termocentralei Brazi. Nemaiavând ce să facă cu ele, Parcul Industrial - care deţinea acest morman de fiare până în anul 2006 - l-a scos la vânzare.

Firma hunedoreană CARGO STEEL SRL cu domiciliu fiscal în Deva a sărit cu banul, la nivelul anului 2006, şi, prin Contractul de vânzare-cumpărare numărul 1629 din 15 mai 2006, a fost confirmată ca fiind fericita câştigătoare al unei licitaţii organizate de Brazi. Cu alte cuvinte, Parcul Industrial a vândut către hunedorenii de la CARGO STEEL fierul vechi rezultat din dezasamblarea diferitelor chestii aparţinând termocentralei.

Tot în anul 2006, în perioada organizării licitaţiei, CARGO STEEL semnează un contract cu o altă societate numită LIMCO POWER SA în care, pentru suma de 106,5 miliarde lei vechi, îşi transferă dreptul de proprietate asupra fierului vechi achiziţionat de la Parcul Industrial Brazi. Contractul a fost parafat, CARGO STEEL a plecat mulţumită acasă la ea, la Hunedoara, iar tipii de la Limco Power s-au gândit că au făcut o afacere bună.

Tranzacţia ilegală sau şmenul CARGO STEEL – KHAMSIM

Timpul a trecut, Limco Power a intrat în deplină proprietate a bunurilor, făcându-şi loc în parcul industrial, începându-se, totodată, livrările de fier vechi în scopul tăierii şi valorificării acestuia. În anul 2008 Hunedorenii de la CARGO STEEL care vânduseră fierul se cam plictiseau, motiv pentru care s-au gândit să mai vândă odată fierul vechi deja vândut, pentru care încasaseră banii, către o altă societate numită KHAMSIM. Prin contractul de vânzare – cumpărare din 17 aprilie 2008 fierul intrat deja în propietatea lui Limco Power e vândut, pe hârtie, către constănţenii de la Khamsim. De aici începe balamucul în care CARGO STEEL devine oaia neagră din poveste, iar interlopii care mişună acum prin Parcul Industrial Brazi nişte oi albe, adică rackeţi, recuperatori şi cuţitari, îmbrăcate frumos în muncitori cu carte de muncă temporară.

Hotărâre judecătorească în favoarea LIMCO POWER

Intrând în procedură de insolvenţă, cei de la CARGO STEEL au fost implicaţi alături de părţile contractante, printre care şi LIMCO POWER, în câteva procese prin care s-a judecat dreptul de folosinţă şi conservare a bunurilor rezultate din tranzacţiile parafate în timp, în care şi Parcul Industrial Brazi a fost parte. Observăm că fierul ăsta vechi este dorit de foarte mulţi oameni. Din ce în ce mai mulţi. Prin sentinţa publică din aprilie 2008, Tribunalul Prahova reglementează situaţia contractuală dintre CARGO STEEL şi LIMCO POWER, hotărând permiterea accesului celor de la Liomco Power în incinta Parcului industrial Brazi pentru a păzi şi conserva bunurile atât de râvnite de toată lumea. Mai mult de atât, CARGO STEEL predă fierul vechi printr-un proces-verbal semnat în data de 04.05.2010. Credeţi că s-a terminat? Nici vorbă, că doar s-a mai băgat pe fir încă un cumpărător, şi anume KHAMSINM. Care, normal, vrea şi el fier vechi, că e bun pe vremurile astea.

Armata privată

Cei de la Limco Power au angajat o firmă de pază care a fost verificată şi acreditată de IPJ Prahova, conform procedurilor în acest caz, iar agenţii de pază şi-au început serviciul de pază a bunurilor aflate în administrarea SC Limco Power SA. Plimbarea, însă, le-a fost întreruptă, zilele trecute, de o armată de indivizi dubioşi dotaţi cu cuţite şi boxuri care i-au mardit şi intimidat, pentru a-şi băga câteva camioane ca să care din fierul ăsta vechi care, după cum vedeţi, începe să provoace şi leziuni părţilor implicate. Armata de interlopi despre care vorbim mai devreme aparţine, conform spuselor celor de la Limco Power, care îşi bandajează zilnic rănile la propriu, firmei KHAMSIM, care a cumpărat şi ea fierul de la băieţii veseli din Hunedoara, şi anume CARGO STEEL. De unde tupeul celor de la KHAMSIM? Simplu!

Instanţele penale

În data de 28 decembrie 2008, instanţele din România au făcut ceea ce numai la noi se putea face. Tribunalul din Hunedoara a admis cererea celor de la KHAMSIM de a folosi fierul vechi din Parcul Industrial Brazi! Cu alte cuvinte, Tribunalul din Prahova a dat o sentinţă favorabilă pentru LIMCO POWER, iar Tribunalul Hunedoara celor de la KHAMSIM! Două instanţe diferite s-au pronunţat pe acelaşi dosar în mod diferit şi, aşa cum vă aşteptaţi, situaţia asta de ilegalitate nenorocită pe care numai Justiţia Română o poate promova a dus la un adevărat măcel la Brazi. Pentru că, odată ce au avut foaia deciziei în mână, băieţii ăştia de la KHAMISIM au venit cu gânduri de bătălie în curtea SC LIMCO POWER. Care obţinuse decizia mai devreme, fiind şi primul cumpărător al fierului.

Fier vechi cărat cu japca

Şi, pentru că în România se continuă tradiţia în ceea ce priveşte serviciile publice, la incompetenţa instanţelor s-a adăugat şi atitudinea poliţiei prahovene, care, în situaţia de faţă, ori acoperă ceva, ori este, pur şi simplu, nesimţită.

 

Zilele trecute, angajaţii firmei de pază din Parcul Industrial Brazi au fost pur şi simplu daţi la o parte, cu înjurături şi câteva boxuri în freză de nişte tipi dubioşi aduşi de KHAMSIM, după care tipii au supervizat accesul unor camioane care au cărat, în faţa administratorilor LIMCO POWER, câteva tone de fier vechi. Inevitabil a fost chemată Poliţia şi Jandarmeria. Administratorii LIMCO POWER au fost în audienţe la şefii de la IPJ Prahova, la municipiu, de unde au plecat cu nişte răspunsuri numai bune de pus în ramă.

Organul care se scobeşte în nas

Poliţiştii care au fost prezenţi la locul faptei atunci când interlopii îi ameninţau pe angajaţii LIMCO POWER s-au scobit în nas şi au dat nişte răspunsuri fabuloase. De genul „bă, înţelegeţi-vă şi voi”. Cu alte cuvinte, lumea se omoară, în voie, la Parcul Industrial Brazi, iar Poliţia pleacă prin concedii sau se face că nu vede nimic. Şi directorul Parcului Industrial Brazi, domnul Traian Ionescu, finul vicepreşedintelui Consiliului judeţean Prahova, Adrian Semcu, a simţit o nevoie subită să se relaxeze, fiind şi el plecat prin zone mai exotice şi mai liniştite, în timp ce în ograda sa oamenii sunt ameninţaţi şi chiar trozniţi de nişte şmecheri aduşi tocmai din Constanţa ca să îşi arate muşchii la Prahova.

Temă pentru Poliţie

Stimabili agenţi, organe de nădejde, onorabile comisar-şef Oprea. Situaţia este următoarea: Avem o firmă care deţine o hotărâre judecătorească iniţială prin care are tot dreptul să conserve fierul vechi. Mai avem o firmă care a obţinut o hotărâre ilegală a Tribunalului Hunedoara. Între noi fie vorba, acolo e ori omisiune ori şpagă, parol! Nu asta ne interesează pe noi aici, la Prahova, de-asta aş dori să continui. Firma cu hotărârea ilegală a venit cu 40 de inşi care mai de care mai dubios şi a luat la bătaie agenţii firmei de pază care deţin licenţa chiar de la dumneavoastră IPJ Prahova, pentru obiectivul de la Brazi. Colegii dumneavoastră le-au spus părţilor aflate la cuţite să se descurce singure. Păi, cum să se descurce? Să îşi ia şi ăsta de la LIMCO POWER o armată de golani? Asta e soluţia voastră, domnilor poliţişti? Aţi fost acolo, la chemările oamenilor speriaţi de interlopi, de mai multe ori. Aţi plecat cum aţi venit, fără să luaţi nicio măsură. Dumneavoastră ştiaţi, domnule Oprea, despre măcelul din ultima săptămână de la Brazi? Şi dacă nu ştiaţi, nu faceţi dumneavoastră o anchetă, că, la cum v-am cunoscut noi, sigur veţi găsi câţiva poliţişti de dat afară, sută la sută!

Sebastian Ignat

Back To Top