Categorie: Dezvăluiri

diana_severinPredecesoarea lui Cornel Costea la şefia Biroului vamal Prahova,  Diana Severin, a făcut astăzi o serie de dezvăluiri care spun extrem de multe despre felul în care se fac afacerile „grele” în România.

Diana Severin a povestit într-o conferinţă de presă că a fost ameninţată cu sabia de către reprezentanţii unei firme din domeniul petrolier, pentru că a vrut să facă mai multe verificări înainte de a elibera cisternele acelei firme din vama Ploieşti.

Totul s-a petrecut în anul 2009, când Diana Severin era director al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova.
 În această calitate, Severin a dispus mai multe verificări ale unor cisterne care fuseseră aduse la vamă pentru controlul specific. Directoarea suspecta că existau unele nereguli, iar în momentul în care au aflat că e nevoie de mai multe verificări, şoferii cisternelor şi cei care îi însoţeau pe aceştia au intrat peste ea în biroul de la vama Ploieşti şi au ameninţat-o cu o sabie cu lama de aproximativ 40 – 50 de centimetri.

„În afara faptului că m-au înjurat şi m-au ameninţat, mi-au spus că nu sunt veşnică, că oricum voi pleca foarte repede de la vamă şi că ar fi bine să colaborez”, a spus fosta şefă a vămii Ploieşti.

În acel moment, directoarea vămii a apelat poliţie care a venit, a aplanat conflictul, dar nu i-a solicitat directoarei să semneze niciun proces verbal. În plus, la acea dată, Poliţia a „uitat” să facă public incidentul din vamă.  

Back To Top