Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Dezvăluiri

justitieZece ani – atât i-a trebuit Justiţiei Române să delibereze pentru a ajunge la concluzia de neîncepere a urmăririi penale, într-unul dintre dosarele de mare corupţie din România postdecembristă, cu implicaţii până la vârful Serviciului Român de Informaţii.
Dacă acum zece ani Corneliu Păltânea, fostul şef al secţiei prahovene de informaţii (SRI Prahova), era plimbat prin arest, cu şanse mari ca să înfunde puşcăria pentru ani de zile, acum, DNA Ploieşti îi dă un nou motiv de relaxare, printr-o serie de NUP-uri care îi înseninează anii de pensie, după ce asupra numelui său au planat acuzaţii de corupţie diversificate, de la şantaj, ameninţare, primirea de foloase necuvenite, asociere cu personaje din lumea interlopă, până la trafic de carburanţi, în perioada în care se ocupa, din postura de şef al SRI Prahova, de siguranţa noastră, a tuturor.

În august, anul trecut, la nouă ani de la arestarea preventivă a şefului SRI Prahova Corneliu Păltânea (şi eliberarea sa după puţin timp) şi începerea urmăririi penale împotriva altor membri din conducerea SRI Prahova, dosarul de corupţie care a zguduit, la vremea respectivă, Serviciul Român de Informaţii, a ajuns, în zilele noastre, la un deznodământ prin care, după disjungerea şi spălarea tuturor faptelor la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, majoritatea făptuitorilor sunt pe punctul de a ieşi prespălaţi, adică basma-curată, după cum preferaţi.

Neînceperea urmăririi penale este sintagma atotcuprinzătoare în soluţia dată, acum câteva luni, de procurorii DNA Ploieşti. După ce procurorii militari bucureşteni, în frunte cu magistratul Vasile Doană, au reuşit, după ani de muncă, să pună cap la cap un lanţ infracţional demn de filmele cu mafioţi sicilieni, acuzaţii au beneficiat de o lentoare suspectă a justiţiei, de ani de zile de prelungiri, disjugeri şi declinare de competenţe, tergiversări care nu pot decât să mai ridice încă un semn de întrebare asupra corectitudinii celor care jură, la intrarea în magistratură, să apere statul de drept şi, în ansamblu, principiile după care acesta funcţionează.

DNA Ploieşti – spălătoria de păcatele lumeşti

Este bine de ştiut că, în România, un amărât care fură o găină, este aruncat în puşcărie în doi timpi şi trei mişcări, ispăşindu-şi pedeapsa, în funcţie de numărul de pene furate, dar şi de toanele magistratului anchetator.
Un bugetar din sistemul militar, însă, aflat într-o funcţie de maximă răspundere care, în situaţia de faţă vizează inclusiv asigurarea siguranţei naţionale, îşi poate mânca liniştit pensia, în libertate, după ce a reuşit să-şi ridice mai multe case, să sfideze bunul simţ şi legea şi chiar să fie acuzat în mai multe rânduri că a nenorocit, la propriu, oameni, prin puterea de care a beneficiat, de care s-a folosit în mod discreţionar. Astăzi, recapitulăm firul faptelor, aşa cum apar acestea în ultima ordonanţă dată de procurorii DNA Ploieşti, după ce au conspectat din dosarul de cercetare a secţiei militare a DNA Bucureşti.

De la secţia DNA Bucureşti, unul dintre marile dosare în care apărea numele lui Corneliu Păltânea, fostul şef al SRI Prahova, a fost disjuns la DNA Ploieşti, care, după ce a beneficiat de munca de ani de zile a procurorilor bucureşteni, a dat NUP pentru unele acuzaţii în spatele cărora se află teancuri de probe, secţia ploieşteană urmând să trimită dosarul către parchetele judecătorie Ploieşti şi a Tribunalului Prahova. Acesta este doar un episod din traseul de zece ani al dosarelor lui Păltânea.

În momentul de faţă, chiar dacă soluţionarea încă se joacă, sorţii de izbândă par a se înclina în favoarea fostului şef al SRI Prahova. Pentru rememorare, vă prezentăm câteva dintre acuzele menţionate la dosar împotriva acestuia şi a grupului infracţional prezent în dosar.

Casă construită pentru „protecţia” lui Păltânea

Printre altele, procurorul militar a reţinut că fostul şef al secţiei de informaţii Prahova, Corneliu Păltânea, a primit un „sprijin” material din partea lui Marian Sterian, învinuit în dosar, ce ocupa funcţia de administrator al celebrei APASCO SA Măneciu. 

Mica atenţie a lui Sterian faţă de prietenul său Păltânea a constat în construcţia de către societatea acestuia a unei vile în Cheia, acolo unde aerul curat şi privighetorile îi asigură lui Păltânea pensia asta liniştită, după o viaţă de trudit la stat.

Procurorul a concluzionat în dosar că materialele şi forţa de muncă necesare ridicării construcţiei au fost suportate financiar de către APASCO Măneciu, fără care Păltânea să achite contravaloarea lucrărilor. Din dosarul procurorului militar rezultă că Păltânea i-a asigurat lui Sterian „protecţia” prin neîntocmirea şi nedifuzarea pe cale legală a unor informaţii pe care colonelul Păltânea, şeful SRI Prahova, le deţinea despre anumite activităţi ilegale sau deficitare în raport cu legea ale SC APASCO SA Măneciu.

Despre „deficitarele” amintite în dosarul procurorului militar în ceea ce priveşte APASCO Măneciu ar fi multe de povestit, ne vom rezuma la câteva aspecte la finalului prezentului material. Deocamdată să continuăm cu faptele sesizate de procurorul militar bucureştean, în urma cărora DNA Ploieşti consideră că NUP-ul este binemeritat în cazul Păltânea Corneliu.

Suveica evazionistă

Una dintre activităţile pentru care Marian Sterian era ţinut sub papuc de către Păltânea, care stăpânea informaţii compromiţătoare despre acesta, era un sistem de evaziune fiscală care este amintit în dosarul procurorului de caz: Sterian, împreună cu alte persoane din conducerea APASCO, au conturat o metodă de păcălire a statului, prin înfiinţarea unui grup de firme de plimbat banii, pentru a eluda taxele şi impozitele datorate către bugetul de stat.

Aşa au apărut la registrul ccomerţului SC SIBET SRL, SC ARAGEX SRL, SC CERNADIAN SRL şi SC DAP SRL, în care s-au „vărsat” banii datoraţi la buget, pentru degrevarea firmei – mamă de la obligaţiile de plată privind impozitele şi taxele bugetare.

Firmele respective încărcate cu datoriile APASCO au fost vândute unor persoane inexistente, a căror acte de identitate specificate în contractele de vânzare-cumpărare a societăţilor s-au constatat a fi false.
30 de miliarde de lei vechi a reuşit să salveze grupul Sterian prin manevrarea banilor între firme, sumă ce trebuia plătită la bugetul de stat.

Tot în dosarul instrumentat de procurorul militar al DNA Bucureşti Vasile Doană, apare un nume interesant: Cesionările de firme către persoanele fantomă au fost „legalizate” prin cabinetul notarului public Eugenia Codescu.

Un alt nume de la un afacerist care apare în dosarul Păltânea este Vasile Creştin, administratorul societăţii Mesteacănul Agricultura SRL. Într-o altă cauză, Creştin a formulat un autodenunţ în care a precizat că i-a plătit lui Corneliu Păltânea suma de cinci milioane de lei vechi, la nivelul anului 1999, la cererea lui Lucian Toma Iordănescu, în contul firmei constructoare SC NICONS SRL, din Lipăneşti.

Un alt denunţ care l-a vizat pe Păltânea a fost făcut de Ion Giosu, patronul SC HOLDING CREER SRL, care a fost obligat să-i plătească lui Păltânea 50 de milioane de lei vechi în contul aceleiaşi SC NICONS SRL, firma care a participat la construcţia vilei lui Păltânea.

În acelaşi dosar instrumentat de DNA Bucureşti se aminteşte că Păltânea l-a obligat pe Giosu să plătească suma amintită mai devreme, în schimbul protecţiei oferite de şeful SRI Prahova, Giosu reprezentând interesele unor italieni veniţi cu afaceri în România, despre care Păltânea a „uitat” să amintească în sistemul informaţional al SRI, asupra unor pretinse activităţi infracţionale desfăşurate de italieni pe meleagurile noastre.

Concluziile primului episod

Continuăm în ediţia viitoare cu aventurile lui Păltânea amintite de procurorul de caz de la DNA Ploieşti. Trebuie spus că acest conspect este rezultatul unei munci laborioase depuse de procurorii militari din cadrul secţiei militare DNA Bucureşti, de unde dosarul a fost trimis la Prahova. Unde s-au dat NUP-urile la sfârşitul lui 2010, aşa cum vă spuneam. 

Promitem să revenim, episodic, cu acest caz, să concluzionăm împreună dacă secţia ploieşteană a DNA a ajuns la o soluţie onestă în acest caz care, oricum, îşi va continua drumul prin justiţie, oricâte eforturi se fac pentru tergiversarea concluziilor finale.

Încă două concluzii haioase şi nu vă mai reţin: Notarul despre care vă aminteam, care a semnat legalizările cesiunilor de părţi sociale către persoane fantomă pentru ştergerea urmelor în cazul Sterian este distinsa doamnă Eugenia Codescu. Doamna notar este distinsa soţie a domnului procuror Alexandru Codescu, despre care am scris de ne-a durut tastatura, la momentul potrivit. În ceea ce priveşte APASCO din Măneciu, se pare că există o întreagă tradiţie legată de livrarea materialelor de construcţie către vilele şmecherilor din sistem.

Nu numai Păltânea a beneficiat de serviciile SC APASCO în ceea ce priveşte construcţia vilei sale, ci şi alte personaje, dintre care am aminti aici un oarecare Virgil Măgureanu, sunt convins că nu vă spune nimic numele. Totodată, trebuie să ştiţi că APASCO, în afară de patronul Sterian, a beneficiat de mulţi oameni competenţi. Valoarea acestora este simplu de dovedit: fosta contabilă de la APASCO a ajuns, printr-un concurs (de împrejurări) la Bucureşti, în funcţia de contabil-şef al SRI. Mai demult, nu acum, când erau alte vremuri şi alţi oameni, desigur.

Va urma

Sebastian Ignat Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro

Back To Top