Categorie: Dezvăluiri

sonda1Aşa cum, în trecut, cineva, mult mai patriot decât lichelele de politicieni ai zilelor noastre, spunea că ţara nu e a lui, nici a urmaşilor lui, dând de înţeles, în mod subtil, că nimeni nu e numit pe vecie într-o funcţie publică, tot aşa ne putem mira şi noi, contemporanii celor mai mari hoţi care au ajuns în fruntea bucatelor, de la fanarioţi încoace, că în România nimic nu are limită şi totul este posibil.

Uitându-ne în jur nu putem decât să-i dăm dreptate mogulului penal Sorin Ovidiu Vântu, când sfătuia el la televiziunea lui luată pe persoană fizică, din banii fomiştilor deponenţi de la FNI, să ne întărim statul. SOV avea dreptate, doamnelor şi domnilor! Statul român este slab, fiind populat de lichele aflate în cele mai înalte funcţii decizionale.

Astfel că, dacă la Bucureşti se fură cu milioanele, iar legile sunt croite după forma şi asemănarea celui aflat în poziţia de a se bucura de multiplele beneficii ale alesului aflat în fruntea bucatelor, nici în teritoriu situaţia nu este diferită cu nimic.

La Gornet, primarul e prieten cu PETROM

Luăm, astăzi, drept exemplu, un ales local prahovean despre care începusem să credem că e curat ca lacrima, astfel neexplicându-ne cum poate distinsul primar al comunei prahovene Gornet să fie ales pentru al patrulea mandat la rând în fruntea localităţii G.

Tot minunându-ne prin redacţia Actualităţii că, da, domnule, iată un exemplu ieşit din comun în ceea ce priveeşte cinstea pentru fauna politică locală, ne cade sub nas un contract de închiriere al unui teren aflat pe raza comunei Gornet, cu tot cu procesul verbal de luare în folosinţă semnat de proprietar şi de chiriaş, care ne-a făcut să deschidem ochii mari.

O chirie nu strică la casa omului

Fericitul proprietar al terenului în cauză este nimeni altul decât domnul primar Ion Petrescu care, tot printr-o fericită întâmplare, s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei PETROM pentru a bate palma, ca să-şi câştige omul nişte bani, nu mulţi, dar bani, aşa cum spuneam, în urma cedării în folosinţă a unui teren pe care compania româno-austriacă vrea neapărat să îl închirieze.

O să vă întrebaţi de ce a înnebunit Petrom şi îşi doreşte cu disperare să închirieze un teren de la proprietarul acestuia, nimeni altul decât primarul Petrescu, aşa cum vă spuneam. Simplu: Domnului primar Ion Petrescu i-a răsărit pe terenul său o ditamai sonda pe care Petrom nu avea cum să o folosească decât dacă decartează la proprietar o taxă de protecţie, de închiriere, scuze pentru insinuarea total întâmplătoare.

Astfel că, printr-un proces-verbal şi un contract de închiriere, societatea Petrom a intrat pe terenul fericitului proprietar pentru a-şi continua activitatea. Pentru că Petrom presta demult activităţi în zonă, doar că terenul respectiv nu era încă retrocedat către proprietar.

Pixul care rezolvă încurcata problemă a dreptului de proprietate

Ajungând la legea 18 din 1991 şi la celelalte acte referitoare la retrocedări, intrăm şi în mica problemă cu iz penal pe care domnul primar a rezolvat-o, în primă fază, dintr-o mişcare de pix.

Pentru că, doamnelor şi domnilor, numai un pix dibace ar fi reuşit să modifice pe planul terenului numele proprietarului de teren dotat cu sondă, cu numele vecinului său. Astfel, suprafaţa pentru care primarul Ion Petrescu primeşte chirie de la Petrom nu apare, în conformitate cu legile şi notele administrative în vigoare, în proprietatea acestuia, ci un teren vecin, fapt care nu l-a împiedicat pe neenorocitul ăla de pix, despre care putem doar presupune că aparţine cuiva din Primăria Gornet, să modifice numele proprietarului din fişa originală de cadastru.

Dacă nu e puşcărie, măcar de un dosar penal se găseşte motiv

Recapitulând, avem un primar al comunei Gornet, pe numele său Ion Petrescu, care ia bani de la Petrom pe un teren al aceleiaşi comune Gornet, în baza unui contract de închiriere asupra căruia planează un iz de puşcărie, neavând în spate o susţinere serioasă din partea hârtiilor cadastrale, unde apare un alt proprietar şi multă linişte care, după cum spun sursele noastre din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, va fi spartă de un dosar ce va lua forma şi asemănarea făptuitorului.

Redacţia APH susţine moral demersul anchetatorilor şi promite, de asemenea, să revină cu amănunte picante dintr-o comună unde, în ultimii ani, terenurile nu au luat-o la vale, ci la fugă, de la un proprietar la altul, sub oblăduirea administraţiei locale unde primar este, după cum bine ştiţi deja, distinsul proprietar de teren dotat cu sondă, domnul Ion Petrescu. Ţineţi aproape!

Va urma

Iulian PREDA

Back To Top