Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

În documentul depus la Parchet, Stoichiciu reclamă o serie de infracțiuni
Categorie: Dezvăluiri
  • Pe numele șefului Poliției Locale Ploiești și a altor patru funcționari din cadrul instituției a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești o plângere penală
  • Reclamant este Cezar Stoichiciu, angajat al Poliției Locale. În documentul depus la Parchet, Stoichiciu reclamă o serie de infracțiuni: abuz în serviciu, trafic de influență și nerespectarea hotărârilor judecătorești
  • Contactat de Actualitatea Prahoveană, Cătălin Albu, directorul general al Poliției Locale Ploiești spune că decizia de destituire a lui Stoichiciu se bazează pe o decizie ANI, iar acuzațiile „sunt mincinoase”

CITEȘTE ȘI: APH SPECIAL. Ce datorii are Primăria Ploiești la bănci. Împrumuturile din ultimii cinci ani

2013-2022: Acuzația, dosarul penal, suspendarea din funcție și achitarea finală

Drumul lui Stoichiciu prin instanțe începe în anul 2013, odată cu izbucnirea scandalului achizițiilor din Poliția Locală. Instituția a formulat atunci plângere penală împotriva acestuia, a celorlalți membri din comisia de recepție din Poliția Locală și a administratorului unei societăți comerciale care a avut o relație contractuală cu instituția. Acuzațiile erau de gestiune frauduloasă, fals intelectual și abuz în serviciu contra intereselor publice. În 2017, Stoichiciu a fost suspendat din funcție împreună cu ceilalți colegi.

Prin sentința penală din 2019 s-a dispus achitarea lui Stoichiciu și s-a dispus încetarea procesului penal în ceea ce privește infracțiunea de fals intelectual ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. Prin decizia penală pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, a fost respins apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, decizia de achitare fiind definitivă. 

Acuzații de incompatibilitate

În paralel, în anul 2016 ANI (Agenția Națională de Integritate) a stabilit un raport de evaluare prin care s-a stabilit că Stoichiciu a ocupat simultan, timp de aproape 7 luni, funcția de consilier în cadrul Departamentului de Achiziții Publice din Poliția Locală Ploiești și pe cea de inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Cabinet Primar din Primăria Municipiului Ploiești, fiind în situația de incompatibilitate. Stoichiciu a formulat contestație care ulterior a fost respinsă de instanța Curții de Apel Ploiești. Recursul formulat a fost de asemenea respins la ICCJ.

După achitarea din dosarul penal, a făcut cerere să se reîntoarcă la serviciu

După soluția definitivă de achitare din iunie 2021, Cezar Stoichiciu a formulat o adresă prin care a cerut reîncadrarea la locul de muncă și plata de despăgubiri egale cu salariile și celelalte drepturi de care a fost privat în perioada procesului. Poliția Locală Ploiești i-a răspuns lui Stoichiciu că trebuie să mai analizeze cererea acestuia, amintind de speța ANI relatată mai devreme. Între timp, ceilalți colegi din dosarul penal închis au fost reîncadrați în instituție.

A primit în același plic decizia de încadrare în muncă și o nouă decizie de concediere

În iulie 2021, Stoichiciu a dat în judecată Poliția Locală, cerând obligarea acesteia să îl încadreze în muncă. După comunicarea cererii de chemare în judecată, Poliția locală îi trimite în același plic lui Stoichiciu decizia nr 67/3.08.2021 privind reintegrarea în funcția publică și decizia 68/03.08.2021 de încetare a raportului de serviciu prin destituirea din funcția publică. Stoichiciu a făcut contestație la Tribunalul Prahova împotriva deciziei 68. Instanța a decis, prin sentința din 23 decembrie 2021, reintegrarea în muncă a lui Stoichiciu și a obligat Poliția Locală la plata drepturilor de natură salarială. 

Acuzația din plângere: Poliția Locală Ploiești nu ar fi ținut cont de hotărârea instanței și a organizat concurs pentru ocuparea postului lui Stoichiciu

În 21 martie 2022, Stoichiciu a făcut cerere către Poliția Locală în baza sentinței primite să fie reintegrat în muncă. Poliția locală nu a mai răspuns cererii lui Stoichiciu, însă a organizat un concurs de ocupare a postului acestuia, înființând o comisie de examinare compusă din angajați ai Poliției Locale. Potrivit acuzațiilor lui Stoichiciu, atât Cătălin Albu, directorul general al Poliției Locale Ploiești, cât și membrii comisiei de examinare, aveau cunoștință de hotărârea judecătorească care obliga instituția să îl reintegreze pe Stoichiciu pe postul pe care se organiza acum concurs. 

Concursul a avut loc, iar rezultatul a fost încadrarea lui Alexandru Eniță pe postul lui Cezar Stoichiciu. Petentul acuză că atât directorul instituției cât și membrii comisiei care au organizat concursul aveau cunoștință de hotărârea instanței. Stoichiciu îl acuză pe Cătălin Albu, directorul Poliției Locale Ploiești, de trafic de influență, acuzându-l în documentul trimis parchetului că ar fi influențat membrii comisiei de examen pentru a-l încadra pe Alexandru Eniță pe postul lui Stoichiciu.

Organigrama a dat piept cu Consiliul Local Ploiești

În documentul citat, reprezentanții Poliției Locale sunt acuzați că ar fi vrut să ascundă presupusele fapte ilegale, propunând Consiliului Local Ploiești spre vot schimbarea organigramei. Aceasta a fost prorogată prin votul consilierilor. Documentul prevedea, printre altele, crearea unui nou post pe care să îl poată încadra pe Stoichiciu, se afirmă în documentul depus la Parchet.

Cătălin Albu, directorul general al Poliției Locale Ploiești: Maniera în care Stoichiciu acționează are conotații penale, voi face plângere

Contactat de Actualitatea Prahoveană, conducătorul Poliției Locale a declarat următoarele: „Acuzațiile sunt mincinoase. Decizia de destituire din funcție a lui Stoichiciu Cezar are la bază documente emise de către Agenția Națională de Integritate și de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Prin organigrama propusă Consiliului Local spre aprobare nu a fost înființat niciun post similar cu cel ocupat anterior de către Stoichiciu Cezar în cadru Poliției Locale Ploiești. Maniera în care a înțeles Stoichiciu Cezar să acționeze are o conotație penală, respectiv de inducere în eroare a organelor judiciare, precum și calomnie și defăimare, fapt pentru care mă voi adresa organelor competente cu o plângere în acest sens”, a declarat Cătălin Albu, directorul general al Poliției Locale Ploiești, jurnaliștilor Actualitatea Prahoveană.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Back To Top