Ploieștiul nu a depus nici măcar un proiect până la ora publicării acestui articol. 
Categorie: Dezvăluiri
 • Fondurile europene reprezintă unica șansă de dezvoltare pentru mii de localități din UE. România beneficiază de o sumă importantă. 
 • În loc de bani împrumutați de la bănci cu rate și dobânzi plătite din impozitele cetățenilor, primăriile au șansa de a primi bani gratis, cu ajutorul cărora să își dezvolte infrastructura, în beneficiul comunităților locale.
 • Municipiul Ploiești este pe cale să înregistreze un record rușinos. În cadrul primei axe de finanțare deschisă pe 1 aprilie, la ora 10, Ploieștiul nu are niciun proiect depus, informează surse din administrație pentru Actualitatea Prahoveană.
   

CITEȘTE ȘI: Eficientizare energetică şi consolidare seismică de 2,8 miliarde de euro, prin PNRR, pentru 4.333 de clădiri

Pe 1 aprilie 2022, a fost deschisă axa de finanțare C5 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre o primă etapă din mega-programul național. Aceasta vizează proiectele de consolidare antiseismică și izolare energetică a blocurilor de locuințe și a clădirilor din patrimoniul public. Aproape toate primăriile din România au aplicat în primele ore de la deschiderea axei pentru proiecte de finanțare care depășesc 500 de milioane de euro. Ploieștiul nu a depus nici măcar un proiect până la ora publicării acestui articol. 

Haosul din primărie

Șeful DRI ocupă postul de câteva luni, după ce fostul aparat de conducere din cadrul direcției a fost schimbat sau a plecat de bună voie. Primăria Ploiești ocupă prima pagină a ziarelor cu scandaluri nesfârșite legate de forțarea semnării unor contracte publice, presiuni la adresa funcționarilor și a consilierilor, amenințări, tensiuni permanente între primarul Andrei Volosevici, consilieri și funcționari – un circ permanent cu rezultate dezastruoase pentru comunitatea locală.
Cu un corp de funcționari publici timorat, manageriat deficitar, cu șefi de direcții numiți discreționar, fără calități profesionale dovedite, municipiul Ploiești riscă să devină campionul incompetenței în ceea ce privește gestionarea bugetului public.

Fără cofinanțare, primul venit-primul servit

În data de 1 aprilie, Ministerul Dezvoltării a lansat cel mai mare apel de proiecte, cu cea mai mare finanțare de până acum, pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, finanțate prin PNRR și gestionate de MDLPA.
 
„Foarte important este faptul că nu se solicită cofinanțare nici din partea autorităților locale, nici din partea proprietarilor, și se aplică principiul primul venit - primul servit. Fondurile sunt teritorializate pe județe pentru a asigura dezvoltarea echilibrată a teritoriului țării”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, la sfârșitul lunii martie 2022.

Către UAT Ploiești - Actualitatea Prahoveană solicită public, în temeiul Legii Nr. 544/2001, informații legate de:

 • Numărul de proiecte care urmează să fie depuse în cadrul PNRR
 • Ce investiții vizează proiectele care urmează să fie depuse
 • Care sunt termenele limită de depunere pentru proiecte
 • Care este valoarea totală a proiectelor pe care municipalitatea urmează să le implementeze prin PNRR
 • Care este termenul limită de implementare a acestor proiecte, având în vedere că depășirea acestuia implică pierderea fondurilor și completarea finanțării din buget propriu?
 • Până astăzi, 11 aprilie 2022, municipiul Ploiești nu a depus niciun proiect la PNRR. Care este cauza? De ce municipiul Ploiești se află în această situație?
   
  Vom reveni cu amănunte

Back To Top