Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

wagner rusia
Categorie: Dezvăluiri
  • Prigojin a fost exilat, alături de o parte din mercenarii săi.
  • Putin nu ar fi putut să renunțe la vechea prietenie cu Șoigu de dragul fostului său bucătar, chiar dacă știe că ministrul Apărării e un incompetent. Ce imagine ar mai fi avut el, ca lider al Rusiei, dacă ar fi fost forțat de o grupare paramilitară să-și demită un ministru? 

Cancelariile occidentale  au urmărit cu teamă episodul Wagner, ceea ce părea să se transforme într-un război civil în Rusia, între forțele loiale regimului și o mișcare ultra-războinică, iar factorii militari ai țărilor vestice s-au dus imediat cu gândul la securitatea arsenalului nuclear rusesc.

Totuși, indiferent de speculații, mișcarea wagneriților a zguduit serios puterea din Rusia.

Nu contează că până la urmă Prigojin, condotierul grupării de mercenari, s-a înțeles cu regimul Puțin într-un final/ori a fost șantajat și a întors coloanele de vehicule care se apropiau de Moscova. Nu contează că s-a dus/ori a fost exilat în Belarus cu mercenarii săi să-l păzească pe Lukașenko sau să repare tractoare.

Marea bâlbâială din Rusia

A contat faptul că autoritățile militare ruse s-au bâlbâit. Deși au promis o ripostă dură pentru dezertarea unității Wagner din rezerva frontului (ei părăsiseră linia frontul la finalul lunii mai), nu au  știut cum să-i oprească. Comandanții Armatei nu pregătiseră nimic, doar improvizau pe parcurs. Doar niște excavatoare care spărgeau asfaltul autostrăzii M4 și camioane puse de-a curmezișul. 

Pentru Prigojin, intrarea în orașul Rostov pe Don și ocuparea fără luptă a garnizoanei și a sediului de Stat Major al Districtului Militar Sud (un obiectiv militar care trebuia apărat) a fost o palmă dată conducerii Armatei.

Există niște imagini cu Prigojin, dat deja în urmărire de autorități, stând vorbă aparent amical într-un foișor pe niște băncuțe cu doi generali din vârful Armatei Ruse. Cei trei bătrânei par să fie la o partidă de șah într-o duminică de vară.

Un fost infractor la taclale cu un erou decorat

Yevkurov prigojin

Cel din stânga imaginii, cu mustață, este generalul Iunus Yevkurov, adjunctul ministrului Apărării, fost parașutist și erou de război decorat al Rusiei pentru că a fost rănit în timp ce salvase 12 soldați ruși capturați de rebelii ceceni în 2000. Cel din dreapta imaginii este generalul Vladimir Alekseiev, adjunctul GRU (Serviciile de Informații ale Armatei), parașutist spețnaz ca pregătire și acum aflat pe lista de sacnțiuni pentru implicare în asasinarea defectorului rus Serghei Skripal în Marea Britanie în 2019. Deci Prigojin, un fost tâlhar și spărgător de apartamente, stă la taclale cu erou de război și cu un spion asasin și chiar se leagă de primul că i s-a adresat la per tu. 

A fost doar o înscenare?

Chiar dacă propaganda rusofilă a pretins că totul a fost un joc de teatru realizat de Kremlin, sunt semne că nu a fost tocmai așa. Și asta tocmai din cauza bâlbelor cu care au acționat autoritățile militare.

1. Soldații aceia speriați/uneori binevoitori cu rebelii puși la filtre pe șosea alimentau ideea că șefii Armatei nu mai au autoritate în rândul trupei.  

2. Rosgardia (Garda Națională) – a care aparține de Ministerul de Interne – a fost trimisă să se ocupe de restabilirea ordinii, chiar dacă instituția este specializată în riot control și reprimarea mișcărilor de stradă. Acum, Zolotov, șeful Rosgardia, solicită armament greu să apere ordinea publică.

3. Singurele forțe care au reacționat eficient au fost cele aeriene, care au atacat convoaiele și au pierdut în jur de 4-6 elicoptere și un avion.

Arestările arată că bâlbâiala nu a fost mimată

Acum, după câteva zile, aflăm pe surse că FSB și GRU fac anchete și interogatorii în rândul ofițerilor Armatei pentru a afla cauza lipsei de determinare a soldaților trimiși să reprime rebeliunea wagneristă. Potrivit unor surse, generalul Serghei Surovikin, adjunctul lui Gherasimov,  ar fi fost reținut și acum ar fi anchetat în penitenciarul Lefortovo, lângă Moscova. Deja se vorbește de absența adjunctului minstrului apărării, generalul  Yevkurov, dar nu se confirmă nimic.

Zilele trecute, FSB-ul tocmai a efectuat percheziții la una din reședințele lui Prigojin unde s-au găsit arme de foc, pungi cu bani și o frumoasă colecție de peruci.

Wagner provine totuși din GRU

Ce știm este că nucleul unității Wagner este constituit din luptători Spețnaz ai GRU (Serviciul de Informații al Armatei) cum ar fi chiar fondatorul grupului lt. col Dimitri Utkin, fostul comandant al Detașamentului 700 Spețnaz ai Brigăzii a 2-a. Deci putem presupune că GRU mai păstrează  o anumită influență în rândul mercenarilor.

Variantele de făcut speculații sunt numeroase

wagner21. Prigojin s-a decis voluntar, unilateral și la nervi, să dea o lecție ministrului Șoigu și a făcut manevra cu marșul către Moscova cu speranța sinceră că-l poate da jos. A fost „răzgândit“ de Lukașenko și s-a calmat cu promisiunea plecării în Belarus.

2. Prigojin a realizat manevra în colaborare cu șefi din eșalonul 2 ai serviciilor Armatei Ruse (GRU, Statul Major) nemulțumiți de conducerea lui Șoigu, cum ar fi, iată, chiar generalul Surovikin, acum anchetat. Ceva nu a mai funcționat la jumătatea derulării operațiunii, generalii conspiratori au abandonat planul (propabil FSB-ul începuse să facă cercetări printre ei) și nu i-au mai răspuns la telefon lui Prigojin, care a anunțat că abandonează și el operațiunea. Și probabil că i-a turnat deja pe cei cu care o pregătise.

2. A : În continuare la ipoteza 2. Prigojin, trădat de generali, acceptă târgul propus de Lukașenko și pleacă în exil în Belarus cu o parte din mercenari.

Dovadă că mascarada din Rusia nu a fost înscenată

Putin a ieșit într-o conferință de presă să recunoască că aproape toate finanțările grupării de mercenari au fost suportate de statul rus și indică suma de 1 miliard dedolari care a fost acordată numai în decursul unui an 2022-2023.

Canalele grupării Wagner de pe mediile sociale sunt închise pe rând. FSB și Poliția fac în continuare anchete și rețineri.

Știm încă foarte puține informații sigure despre consecințele mișcării din 24 iunie. Poate în săptămânile următoare vom mai afla și de alte arestări.

Back To Top