Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Dezvăluiri

ANLDacă, printr-o minune a geneticii, i s-ar deşuruba capul domnului consilier Gheorghe Sârbu, iar în locul acestuia cercetătorii britanici ar monta, să zicem, un tomberon, orice om bine-crescut ar observa că discursul politic al numitului nu ar suferi nici măcar un sughiţ sinusoidal.

Din punct de vedere istoric, după ce s-a transformat în portavocea grupului PDL din Consiliul Local Ploieşti, Sârbu a involuat: de la flaşneta „maimuţei" portocalii Volosevici, guralivul Gheorghe a ajuns flaşnetă şi atât. Mi-a atras, aşadar, atenţia stimabilul ales, după reprezentaţia pe care a avut-o în şedinţa extraordinară de CL din data de 31 ianuarie.

Trâmbiţa consilierilor PDL din CL Ploieşti a declarat (VIDEO pe www.stiri.ph), cu gestica lui Agamiţă Dandanache, că domnia sa nu participă la aprobarea proiectului ANL de pe strada Cosminele, pentru că, citez, nu vrea să fie părtaş la „un tun imobiliar".

Gesticulând cu o seceră şi un ciocan imaginare, Sârbu zice că nu e de acord să se facă 23 de case în Ploieşti, în locul blocurilor care figurau în proiectul iniţial, din 2008-2009, al parteneriatului ANL cu primăria Ploieşti. Unii colegi din presă au înghiţit, cuvânt cu cuvânt, zicerea, şi au transformat-o în titlu – tunuri imbobiliare peste tunuri imobiliare conduse, desigur, de camarila lui Bădescu. Alţii care îşi beau cafelele de cealaltă parte a baricadei politice au înfierat aleşii PDL fiindcă au blocat acest proiect de milioane de euro.

Cine are dreptate?

Analizând comportamentul PDL din Consiliul Local Ploieşti, constat că inclusiv în padocurile de la Zoo Bucov se pot găsi specimene cu mai mult discernământ.
Explic!

Pentru Sârbu şi colegii săi din PDL: Ce înseamnă ANL?

Proiectele ANL se împart în două categorii.

1. Proiecte sociale (Primăria pune la dispoziţie terenul, utilităţile şi asigură o cotă parte din valoarea lucrării executate de ANL. Beneficiarii sunt aleşi de primărie dintr-o listă a celor înscrişi, noii locatari beneficiind de chirii sociale). Majoritatea proiectelor sociale de infrastructură sunt blocuri cu garsoniere, apartamente, etc.

2. Proiecte oferite prin credit ipotecar (primăria pune la dispoziţie terenul şi utilităţile, beneficiarii fiind persoane fizice selecţionate în urma unei cereri depuse la ANL şi a unui punctaj realizat în funcţie de mai mulţi factori). Omul se duce la ANL cu cererea, după care la bancă şi accesează un CREDIT pe apartamentul, garsoniera sau casa achiziţionate de la ANL.

O situaţie în care regăsim ambele variante o avem, în Ploieşti, vizavi de magazinul BILLA. Acolo există un proiect ANL realizat atât cu locuinţe sociale, cât şi cu credit ipotecar. Avantajul primăriei la creditul ipotecar: se realizează locuinţe care generează, nu-i aşa, impozite. Alte avantaje în ambele variante: locuri de muncă pentru un an-doi sau cât durează lucrările, plus impozite la stat, etc etc etc.

Despre proiectul ANL de pe strada Cosminele din Ploieşti

Proiectul ANL de pe strada Cosminele era prevăzut, iniţial, ca fiind un proiect de blocuri. Atenţie, încă din 2008 sau 2009 când primăria a cedat terenul către ANL, PROIECTUL NU ERA UNUL SOCIAL, CI PRIN CREDIT IPOTECAR. Cu alte cuvinte, grija domnului Sârbu şi a pedeliştilor legată de tinerii care nu au locuinţe sociale poate fi binevenită în orice situaţie, dar nu în cazul ANL Cosminele.

Apropo: proiectul fiind iniţiat la sfârşitul mandatului lui Emil Calotă, de ce nu a făcut nimic domnul Volosevici în sensul stabilirii unei întâlniri cu ANL pentru modificarea destinaţiei din „ipotecar" în „social"? Sau, dacă se doreau blocuri, măcar pentru urgentarea construcţiei ANL de blocuri ipotecare prin încurajarea investiţiei şi a achiziţionării prealabile de locuinţe prin publicitatea proiectului? Aud?

Deci, pentru toată lumea – proiectul ANL de pe Cosminele, indiferent că rămânea la stadiul de blocuri sau case, cum se doreşte acum, era destinat creditelor ipotecare, nu sociale. Înţelegeţi, domnilor consilieri PDL? Nu? Staţi să vă mai zic!

Legea de funcţionare a ANL zice că, pentru a se bugeta o lucrare în parteneriat cu o primărie din ţară, proiectul trebuie să aibă acoperire în sensul cererilor.

Adică cum?

Proiectul din Cosminele număra, din câte ştiu, un număr de şase blocuri cu 120 de apartamente. Atenţie, Sârbu şi care mai sunteţi pe acolo: din 120 de apartamente, timp de 3 ani doar şapte (7) cereri de cumpărare au fost depuse! Şapte!

Cu alte cuvinte, ploieştenii nu s-au arătat interesaţi (sau nu le-a zis nimeni în mandatul Volosevici) de cumpărarea unui apartament ANL prin credit ipotecar pe strada Cosminele din Ploieşti. Neexistând cereri, ANL nu a demarat lucrările.

Pentru că, atenţie, pentru toţi juriştii din PDL, AGENŢIA NAŢIONALĂ BUGETEAZĂ CONSTRUCŢIA DOAR DACĂ SE COMANDĂ MINIM 70 LA SUTĂ DIN APARTAMENTELE UNUI ASTFEL DE PROIECT.
Pe când în Cosminele, aşa cum spuneam, s-au antamat doar 7 unităţi locative în ultimii ani.
Cu alte cuvinte, ANL, în varianta blocuri sociale sau ipotecare, nu construia niciodată nimic pe Cosminele.
Dacă acum doi-trei ani s-ar fi putut modifica proiectul, în timpul mandatului lui Volosevici, pentru „social", unde statul vine şi el cu o cotă-parte (autoritatea locală), acum, în 2013, toate proiectele de locuinţe sociale ANL sunt blocate. Că nu sunt bani.

Fiind apropiată proiecţia bugetară şi pentru ANL ca şi pentru restul lumii, executivul din Ploieşti, adică Bădescu, a venit cu singura soluţie pentru a se întâmpla ceva în Cosminele:

Case în loc de blocuri.

Pentru că, domnilor jurişti din PDL, la cartierele de case e suficientă o singură precomandă pentru ca ANL să demareze proiectul. Ceea ce s-ar fi şi întâmplat dacă pedeliştii nu ar fi blocat în consiliul local proiectul.

Recapitulez pentru PDL, că pentru restul cititorilor este clar:

a) ANL Cosminele nu era PROIECT SOCIAL, ci PROIECT ANL IPOTECAR DE LA ÎNCEPUTUL ÎNCEPUTULUI (adică nu era cu chirii de-alea de o sută de lei pe lună, ci cu credite ipotecare de la bancă)
b) Proiectul ANL de blocuri prin credit ipotecar nu a avut decât şapte cereri din 120 de apartamente în trei ani! Adică ANL nu construia acolo niciodată blocuri cu apartamente prin ipotecă, înţelegeţi?
c) Proiecte sociale (ANL social – chirii mici, etc etc) nu mai face nimeni în 2013, pentru că nu există bani de la buget
d) Exact voi, pedeliştilor, puteaţi să schimbaţi destinaţia cartierului ANL Cosminele, din blocuri sau case cu credit ipotecar, aşa cum e proiectul, în locuinţe ANL SOCIALE pentru tineri. Aţi avut primar patru ani şi erau şi bani ca să suporte bugetul o astfel de investiţie în parteneriat cu ANL. De ce n-aţi făcut nimic?
e) Aţi blocat un proiect de infrastructură care, aşa cum era el făcut, angaja cel puţin o sută de muncitori pe o perioadă lungă de timp. Adică creea plus-valoare, impozite la bugetul de stat şi impozite anuale pe durată infinită rezultate din exploatarea locuinţelor. Aţi fost de stânga (comunişti get-beget) iar Bădescu de dreapta – amuzant, nu, că parcă eraţi de dreapta, din câte ştiu eu?
f) Aţi anulat, prin blocarea hotărârii de consiliu local, toată investiţia – termenul de 1 februarie până la care administraţia locală trebuia să aibă aprobat parteneriatul cu ANL a expirat – nu se mai face nimic pe Cosminele.
g) Aţi anunţat că sunteţi de acord cu proiectul, că documentaţi, aţi dat asigurări că a doua zi votaţi „pentru", inclusiv prin comunicate de presă, iar a doua zi, în mod incredibil, nu aţi mai venit la vot, trimiţându-l pe domnul Ghe. Sârbu să dea din mâini.
h) V-aţi făcut de râs, iar ceea ce s-a întâmplat îmi miroase a ceva cunoscut – oare ce forţă ocultă, ce stafie v-a împins să faceţi tâmpenia? Încă ceva şi închei: stafia îşi ia medicamentaţia la timp?

Sebastian Ignat

Articol preluat de pe blogul autorului

Back To Top