Categorie: Dezvăluiri

darius mescaCel mai mare salariu câştigat în companiile de stat din energie este de 18.000 de lei, aproximativ 4000 de euro, şi aparţine directorului general al FDEE Electrica Distribuţie Muntenia Nord S.A, ploieşteanul Darius Meşca, actual consilier judeţean PSD Prahova şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Meșca a fost secretar de stat pentru energie în Ministerul Economiei în perioada 2005-2009, iar în urma alegerilor din 10 iunie, a devenit consilier județean USL, membru în Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat a CJ Prahova.

Meşca ocupă funcţia de conducere în cadrul Electrica Distribuţie din luna octombrie 2012.

Declaraţie de avere

Darius Meşca şi-a trecut, în declaraţia de avere, două imobile în proprietate: o casă de vacanţă în Măneciu cumpărată în 2005 şi un apartament în municipiul Ploieşti dobândit în 2004.
Meşca are trei conturi însumând peste două miliarde lei vechi, dar şi datorii reprezentate de un card cu descoperire de credit de 6500 de lei.

Veniturile familiei Meşca trecute în ultima declaraţie de avere asumată se apropie de 300.000 de lei pe an, documentul fiind datat înainte de angajarea lui Darius Meşca în funcţia de conducere de la Electrica Distribuţie Muntenia Nord.

Ponta şi „ciocoii" impozabili

Premierul Ponta a scos lista salariilor din energie la câteva zile după ce liberalii i-au respins ideea de suprataxare a veniturilor de la stat mai mari de 4.000 de lei. Taxa de 10% urma să se aplice, aşa cum arata ea în planurile primului-ministru, pentru diferenţa dintre salariul încasat şi suma de 4.000 de lei. Chiar dacă liberalii au blocat iniţiativa explicând că impactul bugetar al unei astfel de taxe este minim, Ponta nu a renunţat la idee. "Ne mai gândim", a spus el la plecarea de la şedinţa USL, citat de gandul.info.

Back To Top