Categorie: Economic

romania hartaComisia Europeană a lansat recent cererea de proiecte „Proiectare, implementare, promovare, şi comercializare de itinerarii de turism accesibil – 2013" din cadrul programului Acţiune pregătitoare „Turism şi accesibilitate pentru toţi".

Pot participa la selecţie autorităţi publice centrale şi locale, companii şi IMM –uri, centre de formare, agenţii, asociaţii patronale, ONG-uri, universităţi implicate în activităţi de turism, din ţările UE. Beneficiarul trebuie să acţioneze în consorţiu cu organismele partenere, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Prahova.

Parteneriatul trebuie să cuprindă cel puţin 4 IMM-uri implicate în domeniul turismului şi cel puţin o autoritate publică naţională/o organizaţie naţională pentru turism/o instituţie din administraţia publică regională sau locală/o reţea sau asociere impicată în domeniu.
IMM –urile trebuie să aibă cel puţin 2 ani de experienţă în domeniul turismului. Proiectele por fi transnaţionale.

Acţiuni eligibile sunt considerate: proiectarea, implementarea, promovarea şi comercializarea de trasee turistice disponibile, care permit accesul turiştilor cu nevoi speciale de accesibilitate; şi instruirea personalului, furnizarea de competenţe adecvate, difuzare şi supraveghere de instrumente de sprijin.

Data limită pentru depunerea aplicaţiilor este 22 octombrie 2013, (orele 17.00 CET). Bugetul cererii este de 950.000 de euro, se acordă cofinanţări în cuantum de maximum 75% şi 125.000 de euro/proiect.

Back To Top