Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

eugen teodorovic ministru fonduri europeneUn miliard de euro. La atât au ajuns corecţiile financiare pe care trebuie să le plătească România pentru proiectele implementate din fonduri europene. Motivul? Îl recunoaşte chiar ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici: nu fraudele făcute de beneficiarii proiectelor, ci problemele din sistemul de achiziţii. Cine va plăti pentru ignoranţă şi birocraţie excesivă? E simplu: bugetul statului.

România a ajuns pe ultimul loc la nivel european la capitolul absorbţiei de fonduri europene. În primii 6 ani, din peste 19 miliarde de euro, ţara noastră a atras doar 2,2 miliarde, titrează realitatea.net. Abia în ultimul an, s-a reuşit atragerea altor două miliarde de euro.
În total România a absorbit 4,8 miliarde euro. Partea cea mai usturătoare vine, însă, abia acum. Auditurile efectuate de Comisia Europeană au scos la iveală că cea mai mare parte a neregulilor aparţin autorităţilor române. Adică beneficiarii, în drumul lor spre absorbţia banilor europeni, au fost de multe ori îndrumaţi greşit de funcţionari.

Eugen Teodorivic, ministrul fondurilor europene, a spus, pentru realitatea.net, că: „Suma nu se plăteşte în acest an. Trebuie până în 2015. De fiecare dată când cerem sume la rambursat, trebuie să facem o corecţie, cele găsite de Comisia Europeană în 2009 - 2011 au dus la acestă corecţie, în special pe zona de achiziţii publice. Din păcate, în cazul în care sistemul nu va funcţiona, pot să apară şi alte corecţii financiare".

Cum funcţionează sistemul?

„Exemplele sunt foarte diverse şi o să vă dau un exemplu să vedeţi până unde le-a mers imaginaţia: s-au făcut caiete de sarcini în care se puneau condiţii foarte dure pentru cei care veneau să oferteze. După care, chiar în ajun de depunere, cu câteva zile înainte, s-au eliminat acele condiţii foarte dure. Sau lansare de licitaţie în Ajunul Crăciunului cu depunere de ofertă după Anul Nou - e clar că nimeni nu verifica site-ul SEAP (achiziţii publice) în prag de Anul Nou. Sunt situaţii de toate felurile pe care le am cuprins şi într-un ghid al achiziţiilor publice, ca pe viitor să nu se mai întâmple", a mai declarat Eugen Teodorovic pentru sursa citată.

Dacă vor fi sau nu eliminate, numai oficialii Comisiei Europene vor constata când vor veni în control. Cert este că, până în 2015, va trebui ca, din bugetul statului, să acoperim găuri de peste 1 miliard de euro. Şi, cum proiectele sunt încă în desfăşurare, suma ar putea creşte.

Sursa foto: business24.ro

Back To Top