Categorie: Economic

sistare gaze ucrainaRusia a întrerupt, în această dimineaţă, livrările de gaze către Ucraina. Decizia a fost luată după ce Kievul nu şi-a plătit datoriile totale de patru miliarde şi jumătate de dolari către Gazprom, în ciuda negocierilor care au durat până în ultima clipă. Premierul Victor Ponta susține că România nu va avea de suferit, cel puțin nu în următoarele șase luni.

Discuţiile dintre reprezentanții Rusiei și ai Ucrainei s-au blocat din cauza preţului cerut de Rusia - 385 de dolari pentru mia de metri cubi, considerat mult prea mare de partea ucraineană. Între timp, Rusia a dat în judecată Kievul la Curtea de Arbitraj de la Stockholm, iar sancţiunile ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a discutat cu ministrul Energiei şi a menționat că România are rezerve necesare astfel încât, pe termen scurt, respectiv şase luni, nu sunt probleme.

„Ne interesează pentru că suntem partidul de guvernământ şi avem obligaţia guvernării. Vedeţi că situaţia în regiune se deteriorează, se opresc gaze. Azi de dimineaţă am stat cu ministrul Energiei şi vreau să dau un semnal de acum, imediat, că pentru România pe termen scurt, şase luni, nu e niciun fel de problemă, avem rezervele necesare", a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

El a arătat că cel mai important lucru în acest moment este ca în toată scena politică să existe stabilitate şi predictibiliate.

„Principala responsabilitate privind stabilitatea se îndreaptă către noi ca fiind partidul cel mai mare din coaliţia de guvernare. Vreau să vă rog pe toţi în toate structurile pe care le reprezentaţi - Parlament, structuri locale, Guvern - să daţi acelaşi mesaj că e o perioadă în care România are nevoie mai mult decât orice de seriozitate şi stabilitate", a mai spus șeful Executivului.

Mai multe AICI

 

Back To Top