Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

După belşugul din perioada sărbătorilor, românii vor fi nevoiţi să facă faţă primului val de scumpiri din 2010. De la 1 ianuarie, produsele alimentare, ţigările, alcoolul şi carburanţii vor costa cu până la 25% mai mult. Majorările de preţuri îi vor afecta în special pe cei din sistemul bugetar unde salariile vor fi îngheţate pe tot parcursul anului viitor.

Produsele lactate vor costa cu 3-8% mai mult, creşterea preţurilor fiind o consecinţă a majorării accizelor la carburanţi şi electricitate, după ce cursul de schimb la care se calculează aceste impozite a crescut cu 14%, la care se mai adaugă scumpirea cu 20-25% a materiei prime din import. Vestea bună este că preţurile acestor produse nu vor creşte brusc din prima zi a anului viitor, ci treptat, în două-trei tranşe, de la jumătatea lunii ianuarie până în martie. Şi carnea de pui se va scumpi din ianuarie cu aproximativ 20-30%, noile preţuri urmând a „reflecta” anularea subvenţiilor din domeniu. Mai mult vor costa şi legumele şi fructele, de la mijlocul lunii februarie, ca urmare a scumpirii carburanţilor, dar şi a deprecierii leului, pentru că peste 70% din aceste produse sunt aduse din import. Şi pâinea se va scumpi cu 5-10% în primul trimestru al anului viitor, din cauza creşterilor de preţuri înregistrate pe piaţa cerealelor de import.

 

Vicii mai scumpe


Românii vor cheltui mai mult şi pe vicii. Cauza o reprezintă creşterea accizelor, dar şi noul curs de schimb la care acestea se calculează. Din ianuarie, pachetul de ţigări va costa în jur de zece lei, după ce preţul a urcat lent în ultimele luni din 2009. Până la jumătatea anului se vor scumpi şi băuturile spirtoase: preţurile vor creşte cu 4-6% la aperitive şi cu 6-8% la brandy, vodcă şi băuturi cu peste 38 de grade concentraţie de alcool. Tot majorarea accizelor este cauza scumpirii cu 5-7% a preţurilor carburanţilor, până la o medie de 4,2 lei/litru. Posesorii de maşini vor fi greu încercaţi astfel, la scumpirea carburanţilor adăgându-se creşterea cu 40% a preţului pentru poliţele de răspundere civilă auto obligatorie (RCA). Nu sunt excluse creşteri de tarife şi la electricitate, posibil o indexare cu o parte din inflaţie, au declarat în urmă cu câteva zile oficialii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.


Recent, grupul energetic E.ON România a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei majorarea tarifelor la gaze şi energie cu 15% şi, respectiv, cu 12%. Dacă ANRE va accepta cererea furnizorului, consumatorii casnici vor plăti facturi mai mari de la 1 ianuarie 2010.

 

Back To Top