Categorie: Economic

pitesti craiovaCompania China Communications Construction Company va participa la licitaţia publică pentru construirea autostrăzii A1, pe porţiunea Piteşti-Craiova, a declarat astăzi Hu Bin, directorul diviziei pentru dezvoltarea afacerilor companiei, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta şi Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

"Companiile chineze vor putea participa la ceea ce înseamnă modernizarea aeroporturilor româneşi, internaţionale şi interne. Avem un port mare la Constanţa, avem şantiere navale importante la Marea Neagră, unde se produc aproape toate tipurile de nave". Aceste lucruri se vor putea finaliza fie prin intermediul unor contracte, acorduri sau concesiuni, parteneriate public-privat. Companiile româneşti sunt interesante de aceste ccolaborări, mai ales că mediul politic este extrem de favorabil din punctul de vedere al relaţiilor China- România", a declarat Ioan Rus.

„Aceste lucruri se vor putea finaliza fie prin intermediul unor contracte, acorduri sau concesiuni, parteneriate public-privat. Companiile româneşti sunt interesante de aceste ccolaborări, mai ales că mediul politic este extrem de favorabil din punctul de vedere al relaţiilor China- România", a încheiat acesta. Formula de parteneriat public-privat ar fi şi pe placul companiei China Communications Construction Company, a declarat Hu Bin, adăugând că proiectul va fi finanţat atât de la bugetul României, cât şi de partea chineză. „Nivelul finanţării chineze pentru acest proiect depinde foarte mult de dialogul pe care-l vom avea cu Guvernul român", a spus directorul chinez.

„Deocamdată nu avem proiecte în România, dar urmărim această piaţă de câţiva ani, în special proiectele de dezvoltare a infrastructurii transporturilor. Suntem interesaţi în special de infrastructura pentru transport, precum autostrăzi, aeroporturi, porturi. Am participat la preselecţiile pentru construirea autostrăzii Comarnic-Braşov, însă ne-am retras pe parcurs pentru că nu consideram că suntem pregătiţi pentru un astfel de proiect. Acum aştetăm dialogul pentru proiectul A1, Piteşti-Craiova. Aşteptăm ca Guvernul să facă anunţul oficial şi să dea caietul de sarcini pentru licitaţia publică", a adăugat Hu Bin, adăugând că, din discuţiile cu Ioan Rus, a înţeles că întârzierile sunt cauzate de „o problemă cu UE faţă de Institutul Naţional de Statistică, ceva în legătură cu bugetul".

Sursa: adevărul.ro

Back To Top