Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

yazakiScandalul din ultimele zile pornit în urma grevei angajaților Yazaki a reflectat în mass-media scrisă și electronică o realitate cruntă, care nu se încadrează în statisticile fade ale guvernanților: un angajat român, în anul de grație 2015, muncește în condiții de sclavie, la o companie internațională ultraprofitabilă, pe un salariul de mizerie de 700 de lei pe lună.

Jurnaliștii observatorulph.ro prezintă, într-un articol, cifrele economie realizate de societatea japonezo-germano-turcă pe anul fiscal 2013, conform registrului Comerțului Prahova. Dacă operatorii de la banda de producție sunt plătiți și tratați ca niște sclavi pe plantația de bumbac, compania și-a dublat, în 2013, profiturile față de anul fiscal 2012.

Joi dimineață, o parte din muncitori au intrat în fabrică, susținând că au fost amenințați cu desfacerea contractelor de muncă. totodată, aceștia au declarat reporterilor prezenți că nici o autoritate nu a venit să discute, să îi ajute cu nimic. Nemulțumirile oamenilor sunt legate de condițiile de muncă grele și salarizarea foarte proastă.

În același timp, jurnaliștii incomod.ph au semnalat câteva aspecte inedite: reprezentantul sindicatului lucrătorilor Yazaki a fost foarte rezervat în ceea ce privește conflictul dintre angajați și patronat, eschivându-se în a răspunde clar pe această temă. Totodată, ITM Prahova susține, printr-o declarație dată publicației menționate că „Pe durata valabilității unui contract sau acord colectiv de muncă, angajații nu pot declanșa conflictul colectiv de muncă" - ITM limitându-se în a specifica datele cunoscute: între angajator și sindicat există un contract colectiv de muncă înregistrat și la ITM Prahova.

Peste cifrele și declarațiile oficiale rămâne, însă, realitatea: condiții de muncă precare, angajator cu mentalitate de vătaf

Pe rețelele de socializare sunt zeci de mesaje în care sunt semnalate condițiile grele de muncă de la Yazaki și atitudinea angajatorului - de la pauzele de masă de ordinul minutelor, până la aspecte grave care țin de protejarea sănătății angajatului. Tot pe rețelele de socializare există oameni care povestesc că au existat cazuri de leșin în rândul operatorilor care lucrează continuu la banda de producție, dar și o atitudine ostilă din partea conducerii în ceea ce privește acordarea concediilor medicale. În orice situație ești amenințat cu concedierea - susțin oamenii pe rețelele de socializare.

Back To Top