Categorie: Economic

Cireșele românești sunt așteptate în piețe după 15-20 mai, dar la prețuri uriașe, din cauză că, urmare a frigului și a grindinei, aproximativ 50% din producția din soiuri timpurii a fost calamitată.

"Cireșele de mai apar după 15-20, dar nu sunt niște cireșe foarte valoroase pentru că nu au nici dulceață și nici carne. Iar cu prețurile este o nebunie. La roșii spre exemplu, prețul pleacă de la 12 lei la poarta fermierului, la care mai pune și angrosistul, se mai adaugă și alte costuri și ajunge la 20 de lei (la consumatorul final n. red.). Cred că și la cireșe va fi la fel. Acesta este un preț de conjunctură. Sunt prețuri pentru acei consumatori care vor să își facă un moft", a declarat pentru economica.net Aurel Tănase, președintele OIPA Legume Fructe.
Până atunci, pofticioșii nu au decât să plătească până la 50 lei/kilogramul de cireșe de import.
Producătorii speră ca prețul fructelor autohtone să mai scadă odată ce trece vremea soiurilor timpurii, deoarece, în cazul cireșelor care se coc mai târziu, producția a fost distrusă doar în proporție de aproximativ 20%.

Back To Top