Categorie: Economic

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, lansarea pe 2017 a programului Rabla, în varianta cunoscută, dar şi a mai noului program Rabla Plus, ultimul fiind destinat achiziţiei de autoturisme hibrid sau în totalitate electrice şi oferind până la 10.000 de euro per beneficiar.

 

Dacă vă gândiţi să scăpaţi de maşina veche şi să vă cumpăraţi una nouă, eventual cu o reducere, de joia viitoare încep programul Rabla şi mai noul Rabla Plus. În schimbul autoturismului poluant, mai vechi de opt ani, statul vă dă o primă de casare de 6.500 de lei.

În cazul Rabla Plus, nu e nevoie să aveţi o maşină uzată. Statul subvenţionează cu 5.000 de euro cumpărarea unui autoturism electric hibrid şi cu 10.000 de euro unul electric pur, mai notează sursa citată. Şi, important de ştiut: Rabla Clasic şi Rabla Plus pot fi cumulate, cu condiţia să casaţi o maşină de peste 8 ani.

„Putem să spunem că suntem în topul țărilor europene care dau o subvenție cetățeanului, semnificativă, astfel încât oricine dorește să achiziționeze o mașină 100% electrică să poată să beneficieze de 10.000 euro, aproximativ 45.000 de lei”, a spus ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Mai multe detalii despre cele două programe găsiţi AICI!

Back To Top