Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Ministerul Mediului a dat, startul, joi, programelor "Rabla Clasic" și "Rabla Plus", pentru persoanele fizice. Din 18 mai, orice doritor se poate adresa producătorilor validați în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere pentru a-și achiziționa un autoturism nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. De asemenea, beneficiarii pot opta pentru un autoturism pur electric sau electric-hibrid, ceea ce elimină obligativitatea casării unui autoturism pentru a beneficia de prima de casare.


Lista producătorilor o găsiți AICI.


*** Programul Rabla CLASIC a ajuns la a XIII-a ediție, iar în acest an el presupune acordarea unei prime de casare, pentru achiziția unui autovehicul nou, cu obligativitatea casării unui autovehicul mai vechi de 8 ani. În acest an, acesta are alocat un buget de 180 milioane lei. Pentru Programul Rabla Clasic, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei și se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt și/sau un ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. Dacă întrunesc ambele condiții, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, iar sprijinul de la stat ajunge, astfel, la aproximativ 2.000 de euro.
ETAPE de parcurs:
1. Verificarea publicării Listei producătorilor validaţi care au încheiat contract cu AFM
2. Prezentarea la producător cu documentele necesare obținerii notei de înscriere cf. art. 21 din Ghid
3. Obţinerea notei de înscriere de la producătorul validat, generată de aplicaţia PSIPAN
4. Obținerea comunicării din partea producătorului validat, a confirmării informaţiilor introduse în aplicaţia PSIPAN
5. Casarea autovehiculului uzat, numai după confirmarea de către producător validat, a informațiilor introduse în aplicaţia PSIPAN, prin predarea la un colector autorizat
6. Radierea autovehiculului uzat la DRPCIV
7. Întoarcerea la producător cu documentele casării și radierii, în maximum 30 de zile de la înscriere
8. Achiziţionarea autovehiculului nou, în maximum 120 zile de la înscriere, până cel mai târziu la 31 decembrie a fiecărui an de desfășurare a programului, cu excepția anului 2019, când achiziționarea se poate face până la data de 25 noiembrie inclusiv.


*** Programul RABLA PLUS stimulează achiziția de autovehicule noi, electrice sau hibride, fără obligativitatea casării unui autovehicul vechi. Obligativitatea casării intervine doar pentru cei care doresc să cumuleze finanțarea acordată prin acest nou program cu cea din Rabla Clasic. Programul beneficiază de un buget de 45 milioane lei.
ETAPE de parcurs:
1. Verificarea publicării listei producătorilor validaţi care au încheiat contract cu AFM
2. Prezentarea la producător cu documentele necesare obținerii notei de înscriere cf. art. 22 din Ghid
3. Obţinerea notei de înscriere de la producătorul validat
4. Achiziţionarea autovehiculului nou, până cel mai târziu la 31 decembrie a fiecărui an de desfășurare a programului, cu excepția anului 2019, când achiziționarea se poate face până la data de 25 noiembrie inclusiv.


Și persoanele juridice pot depune cereri de finanțare pentru înscrierea în cele două programe, până pe 29 septembrie 2017, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu.

Back To Top