Categorie: Economic

Tot mai mulți români vor să devină antreprenori. Tendința de observă foarte clar în ultimele luni, când numărul societăților înființate la nivel național a crescut semnificativ față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cifrele au fost prezentate de premierul Sorin Grindeanu, în ședința de joi a Guvernului. "O singură cifră vreau s-o anunţ astăzi, spre dezamăgirea probabil a celor care ne tot anunţă că lucrurile merg în direcții greşite, ş.a.m.d., ştiţi cu toţii: în lunile februarie şi martie 2017 au fost înființate cu 8%, deci aproape 10% mai multe SRL-uri decât în aceeași perioadă a anului trecut. De ce v-am dat aceste referințe, februarie şi martie, şi cele două luni? Pentru că din februarie, aşa cum știți, a intrat în vigoare eliminarea celor 102 taxe făcute prin parlament. Un semnal, zic eu, extrem de important", a spus acesta
Potrivit statisticilor publicate de Oficiul Național Registrul Comerțului, de la începutul anului până la 30 aprilie, în Prahova au fost înmatriculate 937 de SRL-uri, față de numai 847 în primele patru luni ale anului trecut.
La nivel național, numărul înmatriculărilor, la toate categoriile, a crescut de la 42.604, în perioada ianuarie - aprilie 2016, la 45.365, în primele patru luni din 2017.
Numi în luna aprilie au fost înregistrate peste 13.000 de noi înmatriculări, dintre care 9.000 SRL-uri. În aprilie, în Prahova au fost înmatriculate 299 de SRL-uri.

Back To Top