Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că a sesizat Consiliul Concurenței, pentru verificarea scumpirilor la alimente din ultima vreme, afirmând că, din analizele făcute la nivelul Ministerului, nu există justificare pentru această explozie a prețurilor.

Petre Daea spune că nu ar exista motive obiective care să determine asemenea scumpiri și a sesizat Consiliul Concurenței pentru a verifica dacă nu cumva creșterea prețurilor are la origine o înțelegere între comercianți. "Am sesizat Consiliul Concurenței pentru a analiza situația pe care am găsit-o în piață în această perioadă, referitoare la scumpirile produselor alimentare, la ouă, lapte, produse din lapte — și aici vorbim în special de unt, întrucât din analizele pe care le-am făcut am constatat că nu sunt motive obiective care să determine creșterea de prețuri. Cerem sprijinul Consiliului Concurenței pentru a vedea dacă nu cumva sunt elemente care vizează o înțelegere între comercianți, pentru că altfel nu se explică. Ministerul Agriculturii a transmis deja o adresă oficială către Consiliul Concurenței în care solicită instituției să analizeze scumpirea alimentelor", a anunțat ministrul Agriculturii.
Acesta a detaliat arătând că, la producători, cheltuielile nu au crescut semnificativ, iar de acolo produsele pleacă la prețuri rezonabile pentru ca la raft să apară scumpirile. "Am mers în piețe și în magazine și am văzut care sunt prețurile la raft. Ne-am dus la producători ca să vedem care sunt costurile de producție și dacă în costuri au apărut modificări, ca urmare a scumpirii vreunui element ce compune costul de producție și am constatat că nu există. Poate doar acele mici modificări care apar în fiecare an, când temperaturile scad, dar care nu justifică scumpirile din piață. De aceea am solicitat Autorității de Concurență să facă o analiză, pentru a vedea dacă nu sunt alte cauze, întrucât Ministerul Agriculturii nu are instrumente și nici prevederi legale pentru a interveni pe piață. Este o preocupare a mea, pentru a descifra cauzele scumpirii alimentelor, în condițiile în care nu sunt creșteri pe costurile de producție. De exemplu, carnea de porc a scăzut la producători, iar la raft crește. Oul pleacă de la producător cu 36 de bani și ajunge la raft cu un leu, iar la unt este o situație similară. Sunt anomalii și lucruri de neînțeles", a declarat ministrul Agriculturii.
Scumpirea alimentelor s-a produs în ultimele două - trei săptămâni, pe fondul majorării prețurilor la carburanți, creșterii tarifului la energie și deprecierii monedei naționale, însă, în unele cazuri, prețurile s-au dublat sau chiar mai mult. Un ou care luna trecută costa 45 de bani a ajuns, acum, să fie vândut și cu un leu.

Back To Top