Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Ministerul Mediului a lansat, în dezbatere publică, un proiect de ordonanţă de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor și a Legii nr. 249 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deșeurilor de ambalaje. Actualizarea legislației se face pentru a permite aplicarea instrumentului economic «plăteşte pentru cât arunci», se arată în nota de fundamentare. Inițiativa se referă, printre altele, la introducerea unei taxe de doi lei pe care cumpărătorul să o achite pentru fiecare ambalaj reutilizabil.

 

Pe scurt, fiecare produs în ambalaj reutilizabil ar urma să coste cu doi lei mai mult, suma constituind o taxă de garanție pe care cumpărătorul o va putea recupera la returnarea ambalajului. Astfel, speră autoritățile, oamenii vor fi mai motivați să recicleze.
"Operatorii economici care introduc pe piaţa națională ambalaje reutilizabile sunt obligaţi să introducă pe piață numai ambalaje reutilizabile care respectă cerinţele esenţiale privind caracterul reutilizabil al unui ambalaj (...), astfel încât acestea să corespundă unor reutilizări multiple. Operatorii economici care introduc pe piața națională produse ambalate în ambalaje primare reutilizabile sunt obligaţi: a) să aplice sistemul garanție pentru ambalajele respective la o valoare unitară de 2 lei/buc.; b) să asigure preluarea ambalajelor reutilizabile de la utilizatori sau consumatori", se arată în proiectul de ordonanță.
Acesta mai stabilește că "operatorii economici care comercializează către consumatorii finali produse ambalate în ambalaje primare reutilizabile sunt obligaţi: a) să evidențieze distinct valoarea garanției la indicarea prețului produsului oferit spre vânzare consumatorilor; b) să informeze consumatorii asupra caracterului reutilizabil al ambalajului primar respectiv, a sistemului de preluare a ambalajelor primare reutilizabile și de returnare a valorii de garanție plătită pentru acestea". De asemenea, agenții economici care comercializează produse ambalate în ambalaje primare reutilizabile vor fi obligaţi să primească ambalajele reutilizabile la schimb sau să ramburseze, la solicitarea cumpărătorului, valoarea garanției.
Prin sistem garanție, conform proiectului, se va înțelege un "sistem prin care cumpărătorul, la achiziţionarea unui produs ambalat, plăteşte vânzătorului o garanției sub forma unei sume de bani care îi este rambursată atunci când ambalajul este returnat".
Proiectul a fost lansat în dezbatere publică pe 1 februarie, iar persoanele sau organizaţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 15 zile de la data publicării la Ministerul Mediului, Direcția Generală Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase, telefon 021/408.95.94.
Proiectul și nota de fundamentare pot fi consultate AICI.

Back To Top