Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care speră să rezolva problema apărută în cazul angajaților care au contracte part-time, după transferul contribuțiilor. Diferența între contribuțiile aferente salariului și nivelul celor calculate în funcție de salariul minim va fi acoperită de angajator, atât pentru cei de la stat, cât și pentru cei care lucrează în mediul privat.

Prin aceste prevederi se revine, practic, la prevederile aplicate din vara anului trecut, conform cărora, pentru angajații part-time, angajatorii plăteau contribuții cel puțin la valoarea celor aferente salariului minim pe economie. Atunci, măsura a fost luată pentru a-i descuraja pe cei care preferau să încheie contracte cu normă redusă și pentru salariații care munceau cu normă întreagă, în scopul de a economisi bani la plata taxelor.
"O prevedere a ordonanței de urgență asigură conservarea venitului net pentru angajații care lucrează part-time, atât din sistemul public, cât și din privat. Mai exact, începând cu luna ianuarie 2018, persoanelor care au contract individual de muncă cu timp parțial li se vor reține contribuții de asigurări sociale și asigurări sociale de sănătate raportate la venitul brut de care beneficiază, iar diferența până la nivelul contribuțiilor aferente salariului minim pe economie va fi suportată în numele angajatului de instituția bugetară angajatoare sau de către angajatorul privat. De asemenea, se introduce o nouă măsură pentru protejarea veniturilor persoanelor aflate în concediul medical și care beneficiază de indemnizație de șomaj. Pentru a nu le fi afectat venitul net persoanelor aflate în această situație, contribuțiile de asigurări sociale vor fi calculate în raport cu venitul brut de care beneficiază persoana (indemnizația de șomaj), și nu în raport cu salariul mediu pe economie, cum stabilea legislația anterioară", detaliază un comunicat al Guvernului.
"Se asigură cel puţin menţinerea venitului net pentru angajaţii din sistemul public, dar şi privat, care lucrează part-time. Mai exact, începând cu luna ianuarie 2018, personalului angajat în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial i se va reţine CAS-ul şi CASS-ul doar la salariul realizat, chiar dacă acesta va fi mai mic decât salariul minim pe economie, iar diferenţa va fi suportată în numele angajatului de instituţia bugetară angajatoare sau de către angajatorul privat. De asemenea, o altă măsură este cea care vizează şomerii şi categoriile de salariaţi care se află în perioada de concediu medical şi beneficiază de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, pentru care baza de calcul a contribuţiilor sociale va fi redusă de la valoarea reprezentând 35% din salariul mediu brut, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical, la venitul efectiv realizat", a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Back To Top