Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Reprezentanții OMV Petrom au transmis răspunsul la scrisoarea deschisă adresată companiei de deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, în urmă cu aproximativ două săptămâni. Parlamentarul cerea informații cu privire la "cuantumul investițiilor în echipamente care să îmbunătățească impactul activității companiei asupra mediului" (VEZI DETALII).

Redăm mai jos răspunsul integral transmis de OMV Petrom:

"Rafinăria Petrobrazi, cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone de țiței anual, este una dintre cele mai importante unități de acest tip din țară. Producția Petrobrazi poate acoperi necesarul de carburanți anual pentru 3 milioane de autovehicule.

Deși a fost construită în urmă cu mai mult de 80 de ani, rafinăria Petrobrazi funcționează în linie cu cele mai bune standarde de performanță, inclusiv în zona de mediu, grație investițiilor din ultimii ani. În perioada 2005-2017, OMV Petrom a investit la Petrobrazi peste 1,5 miliarde euro. Au existat proiecte dedicate de mediu, dar și alte proiecte de modernizare sau construire a unor instalații noi care au contribuit direct la reducerea impactului asupra mediului.

Aceste investiții au permis ca activitățile din rafinărie să fie mult mai prietenoase cu mediul.

Emisiile specifice de CO2 (exprimate pe tona de țiței procesat) au înregistrat o scădere cu  48% în 2017 față de 2004, reducerea cumulată fiind de aproximativ 580.000 de tone de CO2 în perioada 2004-2017. Și valoarea limită de emisie pentru emisiile dioxid de sulf a scăzut de la 10.000 la 500 mg/Nmc, în urma lucrărilor de modernizare. Deasemenea, valoarea limită pentru emisiile de pulberi provenite de la instalația Cracare Catalitică (FCC) a scăzut de la 140 la 50 mg/Nmc, în urma lucrărilor de modernizare și montare de electrofiltre.

Găsiți în cele ce urmează o prezentare a principalelor investiții deja realizate și detalii privind impactul asupra mediului.

Printre investițiile dedicate proiectelor de mediu menționăm:

> Modernizarea sistemului de facle, cu scopul de a elimina scurgerile de gaze cu hidrogen sulfurat.

> Lucrările de ecologizare a batalurilor (zone în care au fost depozitate reziduurile din procesul de rafinare). În cadrul acestora au fost procesate peste 180.000 de tone de nămol.

> Modernizarea instalației de tratare a apelor uzate.

> Reducerea emisiilor din procesele de ardere.

> Modernizarea rezervoarelor pentru reducerea riscurilor de scurgere și reducerea emisiilor de compuși volatili.

Și alte proiecte de modernizare sau construire a unor instalații noi în cadrul rafinăriei  au contribuit direct la reducerea impactului asupra mediului:

Modernizarea instalației de desulfurare gaze - recuperare sulf, finalizată în 2013. Această instalație este necesară pentru a produce carburanți la standarde europene de calitate. Însă există și un impact semnificativ asupra mediului: emisiile de sulf s-au redus de la 10.000 la mai puțin de 500 mg/Nmc. Instalația asigură recuperarea sulfului în proporție de 99,99%.

* Modernizarea instalației FCC, în cadrul reviziilor din 2012 și 2014. Instalația FCC asigură separarea carburanţilor (motorină şi benzină), de alte componente din ţiţeiul brut. Investițiile în această unitate au vizat în principal îmbunătățirea gradului de valorificare a țițeiului, dar modernizările au adus și beneficii de mediu: s-au redus emisiile de particule prin instalarea de electrofiltre, s-au implementat tehnologii de procesare la cald a materiei prime, care permit reducerea impactului asupra mediului prin reducerea consumurilor proprii.

* Modernizarea instalației de cocsare, în cadrul reviziilor din 2014 și 2016. Instalația de cocsare este un punct final în procesul de rafinare. Aici ajung reziduurile din celelalte instalații și se realizează ultimele procese de transformare a țițeiului, pentru a se obține produse folosite în industrie, precum cocsul, uleiurile grele sau nafta. Investițiile la instalația de cocsare au vizat înlocuirea coloanelor,modernizarea vaselor de presiune, etc, contribuind astfel la reducerea emisiilor și îmbunătățirea eficienței energetice.

* Modernizarea instalației de distilare în vid (DAV), în cadrul modernizărilor din 2012 și 2014. Această instalație este printre cele mai importante dintr-o rafinărie. Aici are loc prima etapă a rafinării ţiţeiului brut: compuşii grei (păcură, bitum) sunt separaţi de cei uşori din care se vor obţine ulterior benzină, motorină şi GPL. În urma procesului de modernizare, s-a redus consumul energetic şi de asemenea, a crescut capacitatea de a extrage compuşii cu valoare comerciala din ţiţeiul brut.

În ceea ce privește planurile de viitor, OMV Petrom și-a afirmat angajamentul de a continua investițiile în România. Strategia grupului prevede investiții de 5 miliarde euro în perioada 2017-2021, o parte din aceste sume fiind dedicate segmentului Downstream. Una dintre direcții este evaluarea potențialului petrochimiei, însă deocamdată suntem într-o faza incipientă, de analiză a oportunităților. Vom reveni odată ce am identificat și am aprobat proiecte în această direcție.

Pe termen scurt, în cadrul rafinăriei Petrobrazi, avem în derulare un proiect pentru construirea unei noi unități de Policarburanți.

De asemenea, în perioada aprilie-mai, avem planificată o revizie de circa șase săptămâni pentru verificarea instalațiilor, timp în care vor fi efectuate o serie de lucrări de mentenanță și modernizare.

Rămânem angajați in implementarea proiectelor la cele mai recente standarde internaționale".

Back To Top